Izbori 2022

Samofalov: Lista "Ajmo ljudi" Upravnom sudu predala žalbe sa zahtevom da se poništi glasanje na 214 mesta

Komentari

Autor: Fonet

10/04/2022

-

15:33

Samofalov: Lista "Ajmo ljudi" Upravnom sudu predala žalbe sa zahtevom da se poništi glasanje na 214 mesta
Samofalov: Lista "Ajmo ljudi" Upravnom sudu predala žalbe sa zahtevom da se poništi glasanje na 214 mesta - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov izjavio je danas da je lista "Ajmo ljudi" predala Upravnom sudu 214 žalbi sa zahtevom da se poništi glasanje na isto toliko biračkih mesta u Beogradu.

Samofalov je novinarima ispred Upravnog suda rekao da se radi o situaciji da je "u džakovima bilo više glasačkih listića nego birača", a Gradska izborna komisija (GIK) je "prekršila zakon svojim postupanjem, jer se radi o petini ukupnih biračkih mesta u Beogradu".

Kao primer krađe, Samofalov je naveo primer biračkog mesta na Zvezdari gde je za listu "Ajmo ljudi" glasalo 14 birača, a kada su otvoreni džakovi utvrđeno je da je ta lista dobila 34 glasa.

"To je samo jedno od 1.200 biračkih mesta u Beogradu, a koliko je i drugih lista pokradeno na izborima u centralnoj Srbiji i Vojvodini", upitao je on.

Samofalov je rekao da opozicija više neće otvarati džakove, jer je prošlo šest dana od izbora i kako su vreće stajale u Gradskoj upravi, napominjući i da je GIK za 15 sati pregledao samo pet džakova od 350.

"Pozivamo Upravni sud da radi po zakonu, kad to već nije GIK, čiji se predsednik stavio u službu partije i Aleksandra Vučića", rekao je on i dodao da sud ima rok od 72 sata da odluči po žalbama.

Upitan o sutrašnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučić i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Samofalov je ukazao da nikakvi razgovori ne mogu da zamene to da je pokušano da se izmeni izborna volja birača.

"Lično, ne vidim svrhu pregovora sa nekim ko vas je krao", konstatovao je Samofalov.

Doktor Dejan Žujović, koji je bio na listi "Ajmo ljudi" za izbore u Beogradu, poručio je da se ta lista bori kroz institucije i da kanabe nije rešenje, aludirajući na sutrašnji sastanak Vučića i Đilasa.

Preporuka za vas

Komentari (1)

IZNOGUD

10.04.2022 15:54

Ajmo ljudi...nemate glasova ni za mesnu zajednicu...manite se gluposti...radite nešto korisno...

Talk of the town