Izbori 2022

Glišić: Na ponovljenim izborima lista SNS osvojila više glasova nego 3. aprila

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2022

-

22:19

Glišić: Na ponovljenim izborima lista SNS osvojila više glasova nego 3. aprila
Darko Glišić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić istakao je da je na današnjim ponovljenim izborima lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila više glasova nego 3. aprila, i poručio da to pokazuje da su građani glasali za mir i stabilnost.

Glišić je, na pres konferenciji, večeras rekao da je SNS obradila sva biračka mesta na ponovljenim izborima, osim jednog mesta u Nišu, na kojem glasanje još traje, pošto je zbog tehničkih problema počelo kasnije.

Podsetio je da je u Beogradu glasanje je ponovljeno na četiri biračka mesta.

"U Velikoj Moštanici lista koju predvodi SNS osvojila je 598 glasova, od 856 izašlih birača, na Karaburmi Kara 408 glasova od 833 izašlih, u Višnjici 488 glasova od 741 izašlih, a u centru, na Terazijama, 40 odsto glasova, a 3. aprila na tom mestu imala je 20,1 odsto glasova", rekao je Glišić.

Time je, u Beogardu, lista SNS-a osvojila 1.585 od 2.668 glasova, u odnosu na 1.150 osvojenih 3.aprila.

Glišić je ocenio da se vidi ogroman rast svuda, da se jasno vidi da su građani Beograda ozbiljno shvatili sve poruke koje su mogli da čuju proteklih dana. 

Bolji rezultati i na predsedničkim izborima

Kada je reč o predsedničkim izborima, kandidat Aleksandar Vučić osvojio je, na 34 od 35 obrađenih biračkih mesta - 79,01 odsto glasova, dok je taj rezultat 3. aprila bioo je 57,52 odsto.

"Na svakom biračkom mestu u apsolutnim brojevima, osvojio je više nego 3.aprila“, podvukao je Glišić.

Kao primer, naveo je Zaječar gde je Vučić osvojio 82 od 108 glasova, a 3. aprila je osvojio 74 glasova.

"Ovo je dodatni legitimitet koji je dobio naš kandidat, Aleksandar Vučić. Čestitam mu na briljantnoj pobedi koju je ostvario. Kada se neko kanduduje za drugi mandat i osvoji 200.000 glasova više, to je više nego jasna poruka građana", naglasio je Glišić.

Što se tiče parlamentarnih izbora, kako je preneo, obrađeno je svih 54 biračkih mesta, a lista SNS osvojila je 60,94 odsto, u odnosu na 43,61 odsto koliko je osvojila 3.aprila na tim mestima.

Naveo je i da je, primera radi, lista koju je predvodila Marinika Tepić imala 3.aprila na tim mestima 13,3 odsto, a sada je osvojila 5,92 procenata.

"Ovaj fantastični rezultat je potvrda svega što je govorio predsednik. On pokazuje da su građani trezveno razmislili i da su neki novi ljudi shvatili da je važno da imamo politku mira i stabilnosti", objasnio je on.

Današnji dan, dodao je, protekao bez primedbi i problema, sem na jednom mestu gde je glasanje počelo kasnije.

Komentari (0)

Talk of the town