Izbori 2022

Na četiri mesta u Beogradu na ponovljenim izborima najviše glasova listi SNS, izlaznost 45,93 odsto

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/04/2022

-

20:17

Na četiri mesta u Beogradu na ponovljenim izborima najviše glasova listi SNS, izlaznost 45,93 odsto
Na četiri mesta u Beogradu na ponovljenim izborima najviše glasova listi SNS, izlaznost 45,93 odsto - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika i 35 biračkih mesta za izbor predsednika Srbije u subotu su ponovljeni izbori, a na nivou Beograda glasalo se na četiri biračka mesta, te će na još dva mesta glasanje da bude ponovljeno 21. aprila. Biračka mesta zatvorena su u 20 sati.

Šta treba da znate

  • Republička izborna komisija je na sednicama 6. i 8. aprila donela rešenja o ponavljanju izbora prvobitno održanih 3. aprila
  • Izbori su u Srbiji ponovljeni na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika i na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike.
  • Za odbornike beogradske skupštine glasalo se na biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari Grad i 106 u opštini Čukarica 
  • Prema podacima Crte, na birališta u Beogradu izašlo je 45,93 odsto glasača

Dobrodošli u LIVE blog Euronews Srbija, pratite dešavanja iz minuta u minut

23:21 Dačić zadovoljan rezultatima ponovljenih izbora

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima ponovljenih izbora, navodeći da se jesno pokazalo da je SPS druga politička snaga u Srbiji, posle Srpske napredne stranke (SNS). Opširnije u posebnoj vesti.

22:50 Movsesijan: Hvala svima, za sada dosta daleko od potrebnog broja glasova

Lider Nove stranke Aris Movsesijan zahvalio se svima koji su danas glasali za listu Ajmo ljudi na beogradskim izborima.

"Za sada je to dosta daleko od potrebnog broja glasova da se pređe cenzus. Ostaje da vidimo šta će se desiti u četvrtak, a i šta će biti konačna odluka opozicije nakon svih marifetluka GIK i RIK", napisao je on na Tviteru.

22:15 Izlaznost u Beogradu 45,93 odsto, najviše glasova listi oko SNS

Na četiri biračka mesta na kojima je danas ponavljeno glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda izašlo je ukupno 2.666 birača od 5.804 upisanih u birački spisak što čini 45,93 odsto. Najviše glasova, 59,49 odsto osvojila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve, saopštila je Crta.

21:55 Dveri i Ujedinjeni:Prećeno članici biračkog odbora u Velikoj Plani

Pokret Dveri i koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije saopštili su večeras da se danas tokom ponovljenog glasanja na biračkom mestu broj 32 u Velikoj Plani dogodio incident kada su je verbalno napadnuta članica proširenog sastava biračkog odbora ispred pokreta Dveri, Olivera Vidić.

Kako tvrde iz Dveri i koalcije Ujedinjeni za pobedu Srbije u odvojenim saopštenjima, Vidić su napali članovi proširenog sastava SNS-a i SPS-a nakon što je utvrdila nedostatak pet biračkih listića. Vidić je naknadno u policijskoj stanici dala izjavu, prenosi Tanjug.

21:53 Stigli rezultati i sa četvrtog biračkog mesta u Beogradu

Na biračkom mestu 31 na Paliluli najviše glasova osvojila je lista oko SNS, objavila je Crta. Na drugom mestu je lista Duško Vujošević - Ajmo ljudi.

21:51 SNS saopštio rezultate

Prema podacima SNS, na ponovljenim predsedničkim izborima, na 34 od 35 obrađenih biračkih mesta, Aleksandar Vučić osvojio 79,01 odsto glasova, u odnosu na 57,52 odsto osvojenih 3. aprila. Na parlamentarnim izborima na svih 54 obrađenih biračkih mesta, lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila 60,94 odsto podrške u odnosu na 43,61 procenat 3. aprila, saopštio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. Opširnije u posebnoj vesti.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

21:41 I na Čukarici najviše glasova za SNS

Crta je objavila preliminarne rezultate i sa biračkog mesta 106 na Čukarici, gde je takođe najviše glasova osvojila lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. 

21:33 RIK: Bez većih nepravilnosti

Glasanje na ponovljenim izborima za narodne poslanike, odnosno na izborima za predsednika Republike danas je proteklo u najboljem redu i u toku glasanja nisu prijavljene veće nepravilnosti, saopštio je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević.

On je precizirao da je ukupan broj birača sa pravom glasa na ponovljenim izborima za predsednika Republike bio 28.687, dok je pravo glasa na izborima za poslanike imao 32.181 birač.

“Nakon zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja rezultata glasanja, u sedištu opštinskih izbornih komisija će se vršiti statistička obrada, odnosno verifikacija rezultata glasanja po biračkim mestima, kao i skeniranje zapisnika o radu biračkih odbora i objavljivanje na veb sajtu RIK-a”, rekao je Dimitrijević, prenosi Tanjug.

21:26 Preliminarni rezultati sa Palilule

Crta je objavila preliminarne rezultate i sa biračkog mesta 49 na Paliluli. 

20:59 Crta objavila preliminarne rezultate sa biračkog mesta na Starom gradu

Izbori za odbornike Skupštine Beograda ponovljeni su na biračkom mestu 39 u Starom gradu, a prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Crta, najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Na drugom mestu je lista Duško Vujošević - Ajmo ljudi.

20:35 RIK odbio prigovor koalicije Moramo

RIK je odbila na današnjoj sednici prigovor Vladana Sinđića, ovlašćenog za predaju prigovora liste "Moramo", protiv rešenja Gradske izborne komisije Užica, kojim je traženo poništavanje izbora na jednom biračkom mestu. Kao objašnjenje navedeno je da podnosilac liste ima pravo da uputi prigovor ili žalbu na izborne radnje, ali nema ovlašćenje da podnese zahtev za poništavanje glasanja.

Pored toga, RIK se oglasila nenadležnom povodom dva prigovora Bogosava Mihailovića, ovlašćenog predstavnika izborne liste kandidata za izbore za odbornike opštine Sevojno, protiv rešenja Gradske izborne komisije Užica, i uputila Mihailovića na Upravni sud kao nadležnu instituciju, prenosi Fonet.

20:28 U sredu glasanje na još dva mesta u Beogradu

GIK je odlučio da na još dva biračka mesta u Beogradu izbori budu ponovljeni 21. aprila, na biračkom mestu 57 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu broj 7 u opštini Rakovica.

20:14 Ostala birališta zatvorena, izlaznost manja nego 3. aprila

Izlaznost bila daleko niža nego 3. aprila, javlja RTS. Za narodne poslanike, predsednika Republike i odbornike gradske skupštine u Beogradu, glasalo se na ukupno 93 mesta.

Tanjug/Sava Radovanović

 

20:10 Na jednom biračkom mestu produženo glasanje za četiri sata

Na večerasnjoj sednici Republičke izborne komisije (RIK) saopšteno je da će na jednom biračkom mestu u Nišavskom okrugu biti produženo glasanje za četiri sata, zbog nedostatka kontrolnog lista.

Na biračkom mestu broj 11 pre otvaranja koje je počelo u 7 časova, utvrđeno je da nije bilo kontrolnog lista pa je glasanje na tom mestu otpočelo u 11 sati, rekla je koordinator Nišavskog okruga Biljana Krasić, prenosi Tanjug.

20:00 Do 19h u Beogradu glasalo 44,1 odsto birača

Do 19 časova na četiri biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda izašlo je 2.559 birača od 5.804 upisanih u birački spisak što čini 44,1 odsto, saopštila je posmatračka misija Crte.

Gde se sve danas glasalo?

Predsednički izbori - ponovljeno glasanje

Parlamentarni izbori - ponovljeno glasanje

Lokalni izbori u Beogradu - ponovljeno glasanje

Komentari (0)

Talk of the town