Izbori 2022

Grujičić: Boriću se za zdravstvo - ako mi se pruži prilika u vladi, onda tamo, ako bude u Skupštini, onda u Skupštini

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2022

-

14:18

Grujičić: Boriću se za zdravstvo - ako mi se pruži prilika u vladi, onda tamo, ako bude u Skupštini, onda u Skupštini
Danica Grujičić - Copyright Tanjug/Nebojša Raus

veličina teksta

Aa Aa

SNS je ostvarila izuzetno dobar rezultat na izborima koji pokazuje veliko poverenje građana, izjavila je danas dr Danica Grujičić, prva na listi SNS na nedavnim parlamentarnim izborima, i istakla da će se, bez obzira na to da li će biti u vladi ili parlamentu, zalagati da zdravstvo u Srbiji bude najbolje u regionu i Evropi i primer dobre zdravstvene organizacije.

"Ako mi se pruži prilika za to u vladi, onda tamo, ako bude u Skupštini, onda u Skupštini", rekla je Grujičić za Tanjug na pitanje da li vidi sebe u novoj vladi.

Ona smatra da će formiranje vlade zavisiti ne samo od unutrašnjih nego i spoljšnjih faktora, ali ne očekuje da će biti formirana pre avgusta.

Kako kaže, prvo treba sačekati da se formira Skupština Srbije i da poslanici polože zakletvu.

"Zadovoljna sam i što je opozicija izašla na izbore jer je, važno da se u parlamentu čuje i drugi glas koji nekada može da bude izuzetno konstruktivan i da usmeri politiku jedne zemlje na pravi put", kaže Grujičić.

Ističe da su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji evidenti, ali da Srbija treba da gleda svoj interes i interes građana i "šta može da plati bez daljeg zaduživanja".

"Mi smo, sada čini mi se jedina neutralna država u Evropi. Švajcarska je uvela sanckije Rusiji, a Srbija odoleva svim pritiscima. Očito je da su građani Srbije shvatili to kao politiku koju žele da vide u budućnosti", navodi Grujičić i dodaje da je predsednik Aleksandar Vučić svojim delovanjem pokazao da vodi odgovornu politiku u interesu pre svega Srbije i njenih građana.

Grujičić kaže da je pri kraju svoje hirurške karijere i da je iza sebe ostavila sjajan tim mladih lekara kojima će sve manje biti potrebna njena pomoć i smatra da ljudi poput nje treba da daju ideje i savete budućoj vladi.

"Mislim da svi mi, posebno profesori, koji imamo ideje i znamo koliko smo energije nekada morali da potrošimo na lošu organizaciju, treba da damo svoje ideje i savete budućim ministrima, kako da se šta radi u određenim oblastima. Nadam se da će u vladi biti mnogo onih koji će te savete saslušati i prihvatiti jer je cilj da nam svima bude bolje", ističe Grujičić.

Grujičić kaže da se zalaže za to da se odvoje ministarstvo nauke i visokog obrazovanja jer je to, kako ocenjuje, potpuno drugačija problematika u odnosu na osnovno i srednje obrazovanje.

Takođe, zagovornik je i da se objedine Ministarstvo zdravlja i Ministartsvo životne sredine jer, kako kaže, od životne sredine zavisi zdravlje stanovništva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town