Izbori 2022

Jugović (SNS): U Beogradu ili vlast sa komfornom većinom ili novi izbori

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2022

-

13:39

Jugović (SNS): U Beogradu ili vlast sa komfornom većinom ili novi izbori
Jugović (SNS): U Beogradu ili vlast sa komfornom većinom ili novi izbori - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Beogradu treba vlast sa komfornom većinom ili novi izbori za pola godine, dok u budućoj republičkoj vladi treba da budu jaki politički igrači koji su dugo na političkoj sceni, a bili su i u opoziciji, rekao je danas za televiziju K1 doskorašnji poslanik, član SNS Bratislav Jugović.

Jugović je rekao da ne treba praviti nikakvu dramu kada je reč o beogradskoj skupštini, ako se koalicioni partneri, koji imaju "tanku" skupštinsku većinu dogovore da oroče vlast na pola godina i da se ide na nove izbore.

"Taj se period iskoristi da se pripreme opozicione stranke i narod za nove izbore. A naredna vlast, ko god da je bude činio, onda da ima snažniju skupštinsku većinu. Jer Beograd nije mali, da ne kažem da je "država u državi", i vrlo je važno da beogradska vlast ima komotnu skupštinsku većinu, i da rešava probleme Beograđana", smatra on.

Dodao je da takvom predlog najviše treba da se raduje opozicija i ocenio da upravo oni od toga beže.

Jugović smatra da bi sazivanje odmah novih izbora bilo neozbiljno, i da je tehnički gotovo neizvodljivo.

"Mora da postoji neki organ vlasti do izbora. Ne mogu stari da vrše vlast čim se potvrde mandati novim odbornicima. Pa za šest meseci novi izbori, to je zapravo odmah. Nije baš odmah odmah, ali je kratak rok ostavljen da se svi pripreme i ostvare što bolje rezultate. Šta ćete veću demokratiju od toga", rekao je Jugović.

Misli da ovakvo rešenje nije politička nužnost nego odgovorno ponašanje.

"Ili ćemo da budemo vlast koja ima komfornu skupštinsku većinu, ili ćemo biti ljuta opozicija", rekao je on.

Kazao je da SNS nije bućkuriš i šareniš kakav je na drugoj strani, gde je većina stranaka takva da ne samo da ne zna šta hoće, nego ne zna ni šta neće.

"Ja samo govorim šta je najodgovornije prema Beograđanima. Ovde su najvažniji Beograđani. Oni zaslužuju da imaju vlast koja ima komfornu skupštinsku većinu", poručio je on.

Republičkoj vladi potrebni "jaki igrači"

Jugović smatra da u narednoj republičkoj vladi treba da budu jaki igrači, koji dugo traju na političkoj sceni, i koji su nekada bili i u opoziciji, jer su pred Srbijom izazovna vremena.

"Mislim na Ivicu Dačića, Jorgovanku Tabaković, Nebojšu Stefanovića, Aleksandra Vulina, i brojne druge i socijaliste i naprednjake koji traju dugo. Među njima je i Maja Gojković", rekao je on.

Dodao je da Vladu Srbije u izazovnim vremenima treba da čine najbolji igrači koji su na političkoj sceni.

"Pred nama su bolne i teške odluke. Treba da merimo da donosimo najmanje bolne odluke", rekao je on.

Upitan za poziciju Dačića, koji slovi za čoveka koji je više naklonjen Moskvi nego Zapadu, Jugović smatra da u Vladi Srbije treba da budu ljudi koji su naklonjeni Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town