Izbori 2022

Dačić: Izborni proces nije završen, nije bilo razgovora između SNS i SPS

Komentari

Autor: FoNet

22/05/2022

-

21:50

Dačić: Izborni proces nije završen, nije bilo razgovora između SNS i SPS
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da izborni proces nije završen i još nije bilo razgovora sa Srpskom naprednom strankom o kadrovskim rešenjima.

Dačić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekao da predsednik Republike treba da položi zakletvu za novi mandat, ali nije bilo očekivano da to učini pred starim sazivom parlamenta, a to će upravo biti slučaj, jer parlamenarni izbori još nisu završeni.

"Ne zavisi mnogo toga od nas, jer to nije pitanje matematike", rekao je Dačić.

On je podsetio da je SPS već 10 godina u koaliciji sa SNS i Aleksandrom Vučićem i prošle godine je dogovoren nastavak saradnje, što je rezultiralo time da Vučić bude zajednički predsednički kandidat.

"A, sada šta će ko biti, ne učestvujem u tome, samo čitam po novinama. Imajući u vidu iskustva od ranije, ono što se piše se uglavnom ne dešava", rekao je Dačić i naglasio da on ništa nije govorio o tome.

"Iza dojava o bombama verovatno organizovana akcija"

Dačić je izjavio i da iza lažnih dojava o postavljenim bombama širom Srbije verovatno stoji organizovana akcija koja bi, kako kaže, trebalo da usadi nervozu i strah.

"Da su dojave retke, moglo bi se reći da je reč o pojedincima, ali ako imate veliki broj dojava, onda to vodi u smeru da je ipak u pitanju organizovana akcija koja bi trebalo da usadi nervozu i strah", rekao je Dačić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pinku.

Dačić je podsetio da je do 2014. godine bio ministar unutrašnjih poslova i da je i tada bilo dojava, posebno na Brankovom mostu.

"Bilo je dojava za škole, sudove...", rekao je Dačić i dodao da sve mora da se proveri za svaki slučaj.

Naveo je da mi nismo imali neke direktne terorističke akte, ali da uvek treba biti oprezan. Podsetio je da Srbija nije član Evropola već da se vodimo kao partner i dodao da oni sa nama ne dele baš sve informacije, ali da je siguran da bi informacije o dojavama bile ustupljene.

"Savet za nacionalnu bezbednost doneo zaključke vodeći se interesima Srbije"

On je večeras rekao i da je rukovodstvo Srbije pronašlo pravu meru kada je reč o zahtevima Zapada da se uvedu sankcije Rusije. Naveo je da se vrši veliki pritisak na predsednika Srbije, dodajući da je državno rukovodstvo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost donelo zaključke vodeći se interesima Srbije.

"Srbija je osudila akt kršenja teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali nije uvela restriktivne mere Moskvi", podsetio je Dačić.

Prema njegovim rečima, prioriteti Srbije su članstvo u Evropskoj uniji i zaštita teritorijalnog integriteta. 
" Srbija se usaglasila sa pojedinim rezolucijama, ali nismo uvodili restritkivne mere, jer ovde fali odgovor na drugi deo pitanja, a to je šta će EU i Zapad da predlože Srbiji", predočio je Dačić dodajući on da Srbija reaguje na jedini moguć način. 

 

 

Komentari (0)

Talk of the town