Izbori 2022

RIK odredio datum ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2022

-

22:14

RIK odredio datum ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija donela je večeras odluku da se u Velikom Trnovcu održe ponovljeni parlamentarni izbori u četvrtak 23. juna.

Kako se navodi u saopštenju RIK-a, na 76. sednici, doneto je Rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkom mestu broj 6. (OŠ "Muharem Kadriu" - učionica, Veliki Trnovac) u opštini Bujanovac, na kojem je poništeno ponovno glasanje na izborima za narodne poslanike sprovedeno 27. maja 2022. godine.

Ponovno glasanje biće sprovedeno u četvrtak, 23. juna, u vremenu od 7.00 do 20.00 časova.

Prethodno je RIK na 75. sednici kao osnovan usvojio Prigovor podnosioca proglašene liste "Koalicije Albanaca doline" odnosno zahtev za poništavanje ponovljenog glasanja na biračkom mestu 6 tako da će žitelji Velikog Trnovca na birališta četvrti put, budući da se zbog prigovora na nepravilnosti, na biračkom mestu u tom selu do sada glasalo u tri navrata.

Članovi Komisije doneli su takođe Odluku o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike.

Glasački listići štampaće se na papiru plave boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na papiru sive boje.

Glasački listići štampaće se u dve jezičke varijante, na srpskom i albanskom jeziku, na papiru formata A-3.

Republička izborna komisija donela je i Odluku o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, 23. juna, kojom je utvrđeno štampanje 1.089 glasačkih listića.

Na ovoj sednici doneta je i Odluka o dopunama odluke o davanju ovlašćenja koordinatorima RIK-a od 22. marta 2022. godine, kojom se dopunjuje tačka 1, tako što se u podtački 25) kao koordinatori Republičke izborne komisije za teritoriju Pčinjskog okruga ovlašćuju i Srđan Zoja, Veljko Odalović, Miroslav Vasić, Miloš Petrović i Veljko Perović, članovi RIK-a.

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Republičke izborne komisije Marko Janković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town