Aktuelno iz kulture

Snima se film na osnovu čuvenog "Alhemičara" Paula Koelja: Pastir Santjago dobija život na ekranu

Komentari

Autor: Variety

04/10/2023

-

23:03

Snima se film na osnovu čuvenog "Alhemičara" Paula Koelja: Pastir Santjago dobija život na ekranu
Snima se film na osnovu čuvenog "Alhemičara" Paula Koelja: Pastir Santjago dobija život na ekranu - Copyright Profimedia, Promo

veličina teksta

Aa Aa

"Alhemičar", najpopularnija knjiga Paula Koelja, uskoro će dobiti svoju igranu verziju. Kompanija "Legendary Entertainment" kupila je prava za snimanje filma koji će biti sniman pod okriljem Sonijevog "TriStar Pictures", a scenario je poveren Džeku Tornu, poznatom po Netfliksovoj seriji "Enola Holms" i predstavi "Hari Poter i ukleto dete". 

Prema zvaničnom opisu "Alhemičar" govori o Santjagu, mladom pastiru koji kreće u potragu za mitskim blagom, najvećim koje je iko ikada našao. Na svom putovanju on otkriva ključne mudrosti srca o tome kako treba da sledimo svoje snove.

Knjiga je originalno objavljena 1988. godine. Prevedena je na 80 jezika, što je čini najprevođenijom knjigom živog autora i prodata u više od 150 miliona primeraka širom sveta.

Ovo, međutim, nije prvi put da neko pokušava da ekranizuje "Alhemičara", piše Variety. Nedavno je trebalo da se tog posla prihvate Vil Smit i Džejda Pinket Smit sa studiom "Westbrook", ali nisu daleko odmakli.

Paulo Koeljo je u jednom intervjuu ispričao kako mu je "Alhemičar" promenio život.

"Svakako da mi je otvorio mnoga vrata. Dok odgovaram na ovo pitanje, roman je i dalje na listi bestselera Njujork tajmsa. Ali uspeh se nije dogodio preko noći, tako da sam imao vremena da se naviknem. Ova knjiga nije odjednom eksplodirala. Verujem da uspeh može da bude blagoslov, ali i prokletstvo. Već sam bio u ozbiljnim godinama kada sam postigao slavu, tako da sam već stekao dodatnu zrelost koja mi je pomogla da se suočim sa tom promenom. Kada se sve to dogodilo, sećam se da sam pomislio: 'Gospode, ovo je blagoslov'. Zato mi je iznad svega bilo važno da ga poštujem. A način da ga poštujete jeste da zaista razumete da za blagoslov nema objašnjenja, ali ipak mora da se čuva i poštuje", rekao je Koeljo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura