Aktuelno iz kulture

Uroš Tomić: U seriji "Poseta" nema promocije kriminalaca i "batica"

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

10:23

Uroš Tomić: U seriji "Poseta" nema promocije kriminalaca i "batica"
Uroš Tomić: U seriji "Poseta" nema promocije kriminalaca i "batica" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj Uroš Tomić jedan je od ključnih tvoraca nove mini serije "Poseta" koja se od 2. oktobra emituje na Superstar TV kanalu.

Producent Aleksandar Protić zvao je Tomića da pomogne da se do detalja izbruse četiri priče, ali i da pomogne kreatoru serije Veljku Mićunoviću, kao pozorišnom reditelju, da uđe u osnove filmskog snimanja i jezika, pošto mu je ovo prvo takvo snimanje.

Tomić je istakao da mu je bilo drago da radi "nešto što se dešava na selu i nema nikakve veze sa policajcima i kriminalcima".

Prema njegovim rečima, dok je u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama format kao "Poseta" regularan, kod nas se prvi put rade četiri nastavka gde je "svaki put novi junak, problem i svet". 

"Same priče možda nisu viđene kod nas, više su intimne. Naravno, vezane su za krimić, jer se bave ljudima u istražnom zatvoru, ali to nisu velike zverke, nije promocija kriminalaca i 'batica'", naglasio je reditelj. 

Tomić je primetio da "naši ljudi idu najviše u posete u bolnice i u zatvor", mada to nije slučaj samo sa nama nego i sa zemljama okruženja.

Pošto je prethodno radio serije vezane za policajce i kriminalce, bio je u potrazi za pričom zabudući film koja nema veze sa tim, dok se nije ukazala mini serija "Poseta", kao "mali film po minutaži i dramaturgiji".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Tomić je rekao da se uvek trudio da podele budu netipične i da Boris Isaković i Radoš Bajić igraju kumove koji se sukobljavaju kada jedan optuži drugog da mu je zapalio hladnjaču.

"Sa Borisom sam radio i zna da bude tenzično, ali je zabavno. Sa Radošem nisam radio ranije. I bilo je veliko uživanje. Nisam znao šta ću dobiti, a nije ni on znao. On ne igra toliko osim u svojim filmovima i produkciji. Prihvatio je jer mu se dopao tekst. Drago mi je da se to desilo, što su njih dvojica dva suparnika", priznao je reditelj.

Tomić je istakao da su Milica Trifunović i Nataša Tapušković ostvarile jako zanimljive uloge, dodavši da je Stefan Lukić kao advokat ipak glavni junak.

Komentari (0)

Kultura