Aktuelno iz kulture

"Ukrajinski klasični balet" gostuje sa predstavom "Krcko Oraščić" u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2023

-

15:47

"Ukrajinski klasični balet" gostuje sa predstavom "Krcko Oraščić" u Beogradu
"Ukrajinski klasični balet" gostuje sa predstavom "Krcko Oraščić" u Beogradu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Baletska trupa "Ukrajinskog klasičnog baleta" sa predstavom "Krcko Oraščić" po prvi put nastupa u Srbiji, 19. decembra u  beogradskoj mts Dvorani, najavili su organizatori. 

Koreografiju baleta koji je u regionu videlo više od 25.000 ljudi postavio je jedan od najpoznatijih koreografa, baletski majstor i laureat mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja Valerij Petrovič Kovtun.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji, solisti "Ukrajinskog klasičnog baleta" su, korišćenjem unikatnih scenografskih i rediteljskih rešenja, imponzantnih dekoracija i kostima uz savremenu video projekciju i scenske efekte, dali moderan izgled. 

Oni u svom umetničkom izražavanju čuvaju tradiciju klasičnog baleta, dok u svojim pokretima spremno prihvataju elemente moderne koreografije uz muziku Čajkovskog.

Publika će kroz priču devojčice Klare, koja pronalazi drvenog lutka, doživeti svet potpuno različit od našeg, a virtuoznost solista ove trupe je oduševila i najzahtevniju baletsku i plesnu publiku širom sveta.

Solisti Ukrajinskog klasičnog baleta su istaknuti umetnici evropskih teatara i nosioci brojnih baletskih nagrada i priznanja, a širom sveta su poznati i po sjajnim izvođenjima baleta poput "Radio & Julija" i "Veliki Getsbi", za koje se uvek tražila karta više.

Ulaznice za najčarobniju božićnu bajku, u organizaciji ARTentainment-a, mogu se kupiti na blagajni MTS Dvorane ili preko sajta mtsdvorana.rs po cenama od 2.000 do 6.200 dinara zavisno od izabrane pozicije sedišta u sali.

Komentari (0)

Kultura