Aktuelno iz kulture

Džiboni održao koncert za pamćenje u beogradskoj Štark areni

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2023

-

23:54

Džiboni održao koncert za pamćenje u beogradskoj Štark areni
Džiboni održao koncert za pamćenje u beogradskoj Štark areni - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni održao je večeras prvi od dva zakazana koncerta u beogradskoj Štark areni koju je publika ispunila do poslednjeg mesta. 

Specifičan žanrovski spoj mediteranskog popa, kancone, rokenrola sa afričkim ritmovima oduševio je Džibonijeve fanove koji su na koncert u Beograd došli iz čitavog regiona. 

Muzički "morski đir" po kojem Džibonija prepoznaju u svim zemljama Mediterana, proveo je publiku kroz stvaralački opus jednog od najcenjenijih kantautora na prostoru nekadašnje Jugoslavije.  

"Činim pravu stvar", "U ljubav vjere nemam", "Mirakul", "Anđeo u tebi", "Sreća", "Lažu fotografije", "Kiša", "Nisi više moja bol"...samo su neki od hitova koje je publika zajedno pevala sa Džibonijem. 

Uvežban bend sastavljen od izuzetnih instrumentalista koji je predvodio najznačajniji hrvatski producent Nikša Bratoš i izuzetni prateći vokali pomogli su u ostvarenju Džibonijeve ambicije da beogradskoj publici priredi prvorazredni koncertni događaj.

Džez pijanista Matija Dedić, rok muzičar Damin Urban i ''London komjuniti gospel hor'' bili su specijalni gosti večerašnjeg koncerta, dok je srpska pop zvezda Konstrakta bila gost iznenađenja.
Publika je ovacijama ispratila protagoniste ovog prvorazrednog muzičkog događaja. 
Drugi koncert Džibonija u beogradskoj Štark areni zakazan je za 22. otobar. 
 

Komentari (0)

Kultura