Aktuelno iz kulture

Filmski stručnjaci iz Srbije i Kine razmatraju mogućnost saradnje

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

14:17

Filmski stručnjaci iz Srbije i Kine razmatraju mogućnost saradnje
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Posle uspešne posete državne delegacije Srbije Kini, tokom koje su postignuti dogovori o nastavku i produbljenu saradnje u nekoliko oblasti, od ekonomije i privrede do kulture, u Beogradu kao gost Filmskog centra Srbije boravi visoka kineska delegacija koju čine predstavnici najznačajnijih kineskih institucija iz oblasti filma, saopštili su ioz FCS.

Delegaciju predvodi Fu Ruoćing, predsedavajući China Film Group Corporation, Ven Guiju, zamenica direktora China Film Administration, Liu Čun, predsednik Film Import & Export Corporation, CFGC, g. Biam Vei, zamenik predsednika China Film Equipment Co, Liu Đingjun, direktorka uvoza u Film Import & Export Corporation, CFGC i Wang Haoyu, rukovodilac China Film Creative Co.

Domaćini delegacije iz Kine su Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Filmski centar Srbije pripremio je sadržajan program za delegaciju iz Kine koja će tokom dvodnevnog boravka u Beogradu imati sastanke sa predstavnicima filmskih studija i davaocima servisnih usluga za realizaciju filmova, srpskim producentima i distributerima.

Prvom sastanku, održanom u hotelu "Metropol", prisustvovali su Ivan Karl, v.d. direktora Filmskog centra Srbije, Rade Vojnović, ispred Ministarstva kulture i informisanja i Cheng Kai, prvi sekretar odeljenja za kulturu Ambasade Republike Kine.

Cilj sastanaka koje tokom posete kineske delegacije organizuje Filmski centar Srbije je da se partneri upoznaju, uspostave neposredne kontakte, iniciraju planove za dalju saradnju, kako na planu snimanja i servisnih usluga koje omogućavaju kapaciteti srpske filmske industrije, razmotre mogućnost koprodukcija, izvoza srpskih filmova za prikazivanje u NR Kini, kao i uvoz kineskih filmova za prikazivanje u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura