Aktuelno iz kulture

Novi Marvelov film "Kapetan Marvel 2" premijerno 8. novembra u domaćim bioskopima

Komentari

Autor: PR

25/10/2023

-

13:16

Novi Marvelov film "Kapetan Marvel 2" premijerno 8. novembra u domaćim bioskopima
Novi Marvelov film "Kapetan Marvel 2" premijerno 8. novembra u domaćim bioskopima - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Nakon nekoliko meseci zatišja, čuveni Marvel studio donosi pred bioskopsku publiku nastavak franšize i još jedno akciono ostvarenje, "Kapetan Marvel 2". Film o moćima Kerol Danvers, o kojoj je prvi deo snimljen 2019. godine, premijerno će biti prikazan u sredu, 8. novembra u većim salama domaćih bioskopa. Karte za prve projekcije filma mogu se već pronaći na blagajnama istih, a tog dana posetioce Cineplexx bioskopa očekuje i Comic Night događaj.

Rediteljka filma Nia Dakosta (Nia DaCosta) najmlađa je rediteljka koja je stavila svoj potpis na neki Marvelov film, a ujedno kao i scenaristkinja unosi sveže ideje i u nastavku franšize Kapetan Marvel, Keroline moći dopunjuje sa moćima dve mlade junakinje.

Dobitnica nagrade Oskar Bri Larson, kao Marvelova junakinja nenamerno započinje fantastičnu svemirsku avanturu i u misiji opstanka sveta pridružuju joj se i tinejdžerka Kamala Kan inače poznat lik u popularnoj seriji "Ms Marvel", kao i naučnica Monika Rambo ćerka nekadašnje Karoline pokojne prijateljice i lik poznat u seriji "VandaVizija" (dobitnik 3 nagrade Emi) rađene prema Marvelovom stripu.

Promo

 

"Tri heroine će zameniti svoja mesta. Haotično je i pomešano, a želela sam da to predstvaim i kroz njihove pojedinačne likove," rekla je rediteljka filma. Godine 2019. godine Marvel studio ekranizovao je prvi deo Kapetan Marvela u kojoj su glavne uloge tumačili Bri Larson i Semjuel L. Džeksonom. U novom nastavku atraktivnom dvojcu pridružuju se i mlade glumice Iman Velani (Iman Vellani) i Tejona Paris (Teyonah Parris). 

Promo

 

Iako je Kerol povratila identitet koji su joj oduzeli pripadnici tiranske Kri vrste i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji, ona ponovo preuzima teret destabilizovanog univerzuma. Dužnost je dovedi do Crvotočine povezane sa Kri revolucijom i njene moći prepliću se i mešaju sa moćima Kamale Kan, poznate kao Ms. Marvel i moćima zaboravljene nećake, sada S.A.B.E.R. astronautkinje, Monike Rambo. Ovaj izuzetan trio počinje da uči kako da zajedno i udruženo radi u cilju spašavanja univerzuma.

Komentari (0)

Kultura