Aktuelno iz kulture

Sastav Il Divo: Svaki koncert u Srbiji nam je kao povratak kući

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2023

-

17:17

Sastav Il Divo: Svaki koncert u Srbiji nam je kao povratak kući
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Muzička svetska atrakcija, ansambl Il Divo po četvrti put će večeras održati koncert u beogradskoj Štark Areni i tim povodom su danas imali susret sa medijima u prostorijama naše najveće koncertne dvorane, gde su istakli da im je svaki novi koncert u Srbiji kao povratak kući.

Vokalna internacionalna grupa dolazi u okviru ovogodišnje turneje "A New Day Tour".

Članovi ansambla Il Divo čine tri tenora - Amerikanac Dejvid Miler, Francuz Sebastian Izambar, Švajcarac Urs Biler, kojima se na ovogodišnjoj svetskoj turneji pridružio i gost bariton Stiven Labri iz Amerike. Nažalost, njihov originalni član Karlos Marin (1968-2021) iz Španije je u međuvremenu preminuo od posledica koronavirusa i bilo im je veoma teško da dalje nastave karijeru bez njega.

Na koncertu večeras će im domaći gost biti Stefan Đoković - svestrani srpski umetnik iz Kragujevca, pijanista, operski pevač i modni dizajner.

Članovi sastava Il Divo podsećaju da je prošlo desetak godina od kada su bili poslednji put u Beogradu (2012) na njihovom trećem koncertu u tada Beogradskoj Areni, sada Štark Areni.

"Za nas je to predugo vremena od kada se nismo videli, i uvek se radujemo da vam dolazimo. Uzbuženi smo svaki put pred srpskom publikom kada nastupamo, sala je do sada bila puna. Koncert će biti poseban, jer ćemo pevati pred decom što je vezano za humanitarne svrhe", istakli su ponosno iz kvarteta Il Divo.

Sebastijan Izanbar je otkrio da neprestano dobijaju veliki broj poruka i podrške upravo iz Srbije, "tako da nam je veoma drago i na neki način se osećamo kao da se svaki put vraćamo kući kad dolazimo u Beograd".

"Na sve to, moj omiljeni teniser svih vremena je Novak Đoković i zato mi je posebno zadovoljstvo da smo ovde", naglasio je tenor Izanbar iz Francuske.

Tenor Urs Biler je objasnio značenje imena turneje "A New Day Tour".

"Svi znate da smo izgubili našeg voljenog kolegu Karlosa krajem 2021. godine. Tako smo celu 2022. godinu na turneji proveli u znak sećanja na njega, in memoriam. Pandemija koronavirusa od 2020. je nažalost odnela tolike živote širom sveta, i mi smo teško pretrpeli gubitak prijatelja i kolege. Mnogo smo patili, bilo nam je nepodnošljivo", emotivno je govorio Bril o Karlosu Marinu.

Švajcarski tenor je ocenio da su se u grupi složili da je vreme da krenu polako dalje.

Osnivač sastava Il Divo je čuveni Sajmon Kalou, tvorac muzičkih takmičenja “Ja imam talenat”, “Idol”, “X Faktor”, gde učestvuje uvek i kao žiri. Ove emisije se emituju širom planete, tako i u Srbiji su postojale verzije tih navedenih TV projekata.

Najbolje i najatraktivnije numere iz „prvih“ 20 godina postojanja ansambla Il Divo biće izvedene na beogradskom koncertu, koje naša muzička javnost i fanovi sa nestrpljenjem očekuju. Američki tenor Dejvid Miler je govorio o novom albumu radnog naziva "XX" kao rimski broj 20, što označava 20 godina njihove uspešne karijere.

Komentari (0)

Kultura