Aktuelno iz kulture

Serija "Tunel" u režiji Petra Ristovskog uskoro na Superstar TV

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2023

-

17:03

Serija "Tunel" u režiji Petra Ristovskog uskoro na Superstar TV
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nova igrana televizijska serija "Tunel" reditelja Petra Ristovskog, od 12 epizoda, počinje sa emitovanjem od subote, 11. novembra na kablovskom kanalu "Superstar", najavila je danas autorska i glumačka ekipa u Mts Dvorani.

Povodom premijere serije, prikazana je prva epizoda za novinare, dok su prve dve epizode tokom leta emitovane na festivalu Dunav Film Fest u Smederevu, na Smederevskoj tvrđavi i na 10. Zemun Festu u Zemunskom parku.

"Tunel" je uzbudljiva drama bazirana na istinitim policijskim slučajevima i realizovana je u korpodukciji kuće "Zillion Film" i kompanije Telekom Srbija. Serija će se prikazivati svakog vikenda, po dve epizode u narednih šest nedelja.

Na konferenciji su govorili: reditelj Petar Ristovski, producent i jedan od glumaca Lazar Ristovski, Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekom Srbija, kao i glumci - Minja Peković, Dragan Boža Marjanović, Jovan Belobrković i Radovan Raša Vujović. Lazar Ristovski se zahvalio Telekomu Srbija što je ukazao šansu za ovako kompleksan projekat produkciji "Zillion" u njegovom vlasništvu, kao i svim glumcima i reditelju Petru, njegovom sinu, da snime bez problema celu seriju.

"Da nije Telekoma, u našoj zemlji ne bi bilo TV serija, ali ni srpske kinematografije. Naša branša je samo zato i opstala. Pružena je prilika novim rediteljima i producentskim kućama da realizuju svoje projekte i sada je opcija da opstane samo kvalitet, da se smanji ta hiper produkcija koja je bila u početku", ocenio je glumac i producent Lazar Ristovski.

On je naglasio da je režiser Petar Ristovski imao neverovatnu ljubav i strast prema seriji "Tunel", da je izgarao posvećeno do kraja, za svaku epizodu, i da se kvalitet mora pokazati.

"Ponosno mogu reći da ovom serijom možemo da pariramo svim inostranim serijama na svetskim kanalima i platformama poput Amazona, Netflixa, HBO. Moramo naglasiti i istaći direktora Telekoma Srbije - Vladimira Lučića, jer je on najviše zaslužan što je omogućio da firma postane lider u proizvodnji igranog sadržaja, a dotle se Telekom nikada nije time bavio. Samo je Lučić napravio sjajan izbor da se sada domaće serije prodaju svuda po svetu ny platformama i da se nadalje biraju samo po kvalitetu", zaključio je Lazar Ristovski, koga čeka uskoro premijera druge sezone serije "Drim tim" gde igra glavnu ulogu i takođe je producent.

 

Tanjug/Jadranka Ilić

Lazar Ristovski

Njegov sin Petar Ristovski je precizirao da seriju "Tunel" ne bi trebalo definisati kao kriminalističku, jer ti razni počinioci nisu kriminalci, već obični ljudi koje je muka naterala da dođu u jednu ekstremnu situaciju.

Režiser je naveo da je reč o seriji inspirisanoj istinitim događajima i likovima, preko pravih pregovarača policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) do počinioca krivičnih dela otmice i uzimanja taoca.

"Svi slučajevi u seriji su se zaista desili u poslednjih 20 do 25 godina. Imamo 11 slučajeva u 12 epizoda, jer je samo jedna situacija toliko kompleksna, da smo morali da je razvučemo na dve epizode", objavio je Petar Ristovski, a na ranijim najavama i susretima sa medijima, otkriveno je da u te dve epizode dominira upravo Lazar Ristovski kao pomahnitali povratnik sa ratišta.

Tanjug/Jadranka Ilić

 Dragan Boža Marjanović i Petar Ristovski

Serija "Tunel" je policijski, napet triler i prikazuje situacije u kojima se nalaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica, kao i njihova pregovaračka odeljenja, kroz uzbudljivih 12 epizoda na kanalu Superstar.

"Razgovore za istraživanje smo vodili sa pravim pregovoračima specijalnog tima u MUP-u i tu sam odmah video ogroman dramski potencijal. Sa počiniocima nismo imali prilike da pričamo, oni su svakako stvarni u seriji, ali smo njihove karaktere malo drugačije predstavili. Takođe uneli smo privatne živote naših junaka u tom timu za pregovore i taj deo smo izmaštali. Sve ostalo je svakako realno prikazano. Samo život može da stvori najbolji scenario, bolje nego bilo koji scenarista", zaključio je Petar Ristovski, do sada afirmisan sa filmovima i TV serijama "Kralj Petar Prvi" (2018) i "Bilo jednom u Srbiji" (2022).

Aleksandra Martinović ispred Telekoma Srbija je naglasila da ova kompanija i dalje predano ulaže u isključivo kvalitetan domaći dramski sadržaj, da se prate samo dobre priče i produkcije, te da se bave neprestano dizanjem srpske kinematografije na visokom nivou. Poslednji primeri su filmovi epohe - "Što se boje misli moje" Milorada Milinkovića i "Heroji Halijarda" Radoša Bajića, od kojih će biti realizovane i mini serije.

Tanjug/Jadranka Ilić

Minja Peković

"Televizijska serija 'Tunel' je veoma zanimljiva i specifičnost ovog projekta jeste da svaka epizoda ima zasebnu priču, svaka nosi svoj sadržaj sa novim likovima i teškim situacijama, jedino se glavni likovi sele iz epizode u epizodu, što je jako napeto i dinamično", ocenila je Aleksandra Martinović i dodala da će gledaoce čekati veoma uzbudljiva zima na Superstar kanalu (nove serije - "Deca zla" (prvo kreće na HBO Max), druga sezona "Tajkuna", "Drim tima" i "Azbuke našeg života", snimaju se trenutno treće sezone "Tajni vinove loze", "Močvare", "Kalkanskih krugova").

Minja Peković igra glavnu žensku ulogu Nevene Gavran u seriji "Tunel", gde je koordinator pregovaračkog tima u kriznim situacijama, i kaže da su svi glumci veoma posvećeno gradili svoje likove tokom šest meseci snimanja.

"Ulogu sam dobila na kastingu i odmah smo ušli srcem i dušom u ovu seriju. Ovde nije klasična jurnjava policajca za kriminalcima, već su u pitanju pregovarači sa počiniocina, što pruža drugačije viđenje, posebnu strukturu, psihološku dimenziju i stavlja u prvi plan nešto što smo svi izgubili, a to je - čovekoljublje. Sada je vreme da ga vratimo", zaključila je Minja Peković, inače nagrađivana glumica Narodnog pozorišta Subotica sa predstavama "Kus Petlić", "Čudo u Poskokovoj Dragi", monodrami "Bravo za klovna".

Publika malog ekrana ju je zapazila u TV serijama "Tajkun" i "Močvara". Njen kolega Jovan Belobrković je kratko ocenio da su svi disali kao jedan tokom realizacije serije, da su uživali u toj napetoj radnji i da su za pola godine i tih 12 epizoda pružili apsolutno svoj maksimum.

Glumac Dragan Boža Marjanović je primetio da su uslovi rada bili jako dobri i da je onda i atmosfera među ekipom bila izvanredna, te da se nada da će i publika to umeti da prepozna, jer "kada se kaže da je reč o seriji prema istinitim događajima, odmah se na to gleda ozbiljnije i drugačije, pošto je veoma osetljivo".

Jedan od najzaposlenijih glumaca u TV serijama Radovan Raša Vujović gostuje u jednoj epizodi "Tunela", koju još uvek nije gledao. "Istina, jedina epizoda koju sam imao do sada prilike da gledam jeste druga, gde je Zoran Cvijanović zaista fantastičan, a cela epizoda je sjajna, dinamična, uzbudljiva, pomalo i tužna, sve nekako proleti.

Jedva čekam da gledam celu seriju, sve epizode, kao i svoju. Drago mi je što sam bio deo ove serije, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa Petrom Ristovskim, kao i do sada", zaključio je Radovan Raša Vujović. Osim navedenih glumaca, u seriji igraju još - Miloš Đorđević, Tamara Šustić, Sergej Trifunović, Branislav Lečić, Nebojša Dugalić, Miloš Vlalukin, i mnogi drugi.

Komentari (0)

Kultura