Aktuelno iz kulture

Barbra Strejsend: Nisam se mnogo zabavljala u životu

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

13:09

Barbra Strejsend: Nisam se mnogo zabavljala u životu
Evan Agostini/Invision/AP - Copyright Evan Agostini/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Američka pevačica i glumica Barbra Strejsend (81) izjavila je da je u 17 godini sebi postavila cilj da mora da postane poznata da bi joj neko drugi nameštao krevet i priznala da je bilo uzbudljivije sanjati o slavi nego je doživeti u stvarnosti. 

"Ja sam vrlo povučena osoba. Ne uživam u zvezdama. Nisam se mnogo zabavljala u životu, a želim da se zabavljam više", rekla je ona u razgovoru za BBC.

Strejsend je rekla da memoari "Zovem se Barbra", a koji bi trebalo danas da budu objavljeni, predstavljaju tačku na njenoj karijeri.

"Želim da živim život. Želim da uđem u mužev kamion i samo lutam, nadam se sa decom negde u našoj blizini. Život mi je zabavan kada dođu. Oni vole da se igraju sa psima, a mi se zabavljamo", rekla je ona.

Od početka njene karijere, mediji su imali čudnu fiksaciju na njen izgled- zvali su je "ljubaznim mravojedom" sa "neverovatnim nosom", a fokus se promenio tek kada je postala superzvezda. 
Tada je postala "vavilonska kraljica" a ona opisivana u superlativima.

Prodala je 250 miliona ploča i dobila 10 nagrada Zlatni globus, pet Emija i dva Oskara, za glumu i pisanje pesama.

"Ali čak i nakon svih ovih godina, još uvek sam povređena uvredama i ne mogu baš da verujem pohvalama", napisala je ona u memoarima za koje je rekla da su njeno nasleđe u kome je napisala svoju strane priče i da više ne mora da daje intervjue.

Strejsend je jedna iz retke grupe ljudi koji su postali EGOT, odnosno oni koji su osvojili sve nagrade - Emi, Gremi, Oskar i Toni 

U memoarima ona je pisala o kloniranju omiljenog psa i prijavljivanju u hotele pod imenom Anđelina Skaranđela, a otkriva i da je njen brak sa Džejmsom Brolinom bio inspiracija za Aerosmithovu pesmu "I Don't Want To Miss A Thing".

Strejsend je odrasla u Bruklinu, a jedno od njenih najranijih uspomena je pevanje na stepeništu svog stambenog bloka.

"Imala sam samo pet ili šest godina, a moje prijateljice i ja smo pjevale zajedno u predvorju. Akustika je bila kao ugrađeni eho. Bio je to odličan zvuk", napisala je ona.

Međutim, dodala je život u kući je bio težak - njen otac je umro kada je imala samo 15 meseci, a kada se njena majka preudala nekoliko godina kasnije, stvari se nisu popravile, jer je njen novi očuh, prodavac polovnih automobila, bio "distanciran i bezosećajan".

"Ne sećam se da je ikada razgovarao sa mnom ili me pitao: 'Kako sam? Kako je u školi?' Bilo šta. Nikada me nije video - ni moja majka. Nije videla moju strast što želim da budem glumica. Obeshrabrila me je", rekla je Strejsend.

Komentari (0)

Kultura