Aktuelno iz kulture

Domaći glumci u projektu "Scar": Telekom Srbija realizuje novu seriju u saradnji sa Amazon Prime

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2023

-

13:41

Domaći glumci u projektu "Scar": Telekom Srbija realizuje novu seriju u saradnji sa Amazon Prime
Domaći glumci u projektu "Scar": Telekom Srbija realizuje novu seriju u saradnji sa Amazon Prime - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbije Aleksandra Martinović izjavila je danas da će četvoro srpskih glumaca, odnosno jedna glumica i tri glumca, imati vodeće uloge u seriji "Scar", projektu koji će realizovati Telekom Srbija u saradnji sa Amazon Prime Video. 

"Amazon je postao partner Telekoma kada je u pitanju serija 'Scar'. To je prva koprodukcija Španije i Srbije kada je u pitanju produkcija igranog sadržaja. S jedne strane imamo Telekom Srbiju, s druge strane Amazon, TV Espanja, jednu od najvećih španskih producentskih kuća. Vrlo zanimljiva informacije jeste da su autori ovog projekta zapravo i autori Netflixove poznate serije 'La Casa de Papel', tako da je to i najbolji odgovor šta ovo znači za Telekom Srbiju", navela je Martinović za Tanjug.

Ona napominje da saradnja Telekoma i Amazona predstavlja ogromnu šansu za srpsku kreativnu industriju, kao i mogućnost da se predstavi u najboljem svetlu.

Kako je navela, neke od snimajućih lokacija serije će biti u Beogradu, a takođe će biti i dijaloga na srpskom jeziku, što, smatra ona, predstavlja značajan korak ka promociji srpskih glumaca, srpskih lokacija kao i srpskog jezika

"Ja volim da kažem da je to na neki način i specifična tačka otvaranja Srbija ka svetu, kao i sveta ka Srbiji kada je u pitanju naša kreativna industrija, i da kroz ovakve i buduće internacionalne projekte koje Telekom bude imao sa internacionalni  partnerima, ćemo dodatno pružiti šansu i našim glumcima, producentima i celokupnoj kreativnoj industriji, da se dodatno pokaže evropskoj, odnosno svetskoj sceni", rekla je Martinović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura