Aktuelno iz kulture

Vladimir Maksimović o filmu "Ovuda će proći put": Svi žudimo za nečim novim, a kada dođe, iz straha se zatvaramo u sebe

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2023

-

10:23

Vladimir Maksimović o filmu "Ovuda će proći put": Svi žudimo za nečim novim, a kada dođe, iz straha se zatvaramo u sebe
Vladimir Maksimović o filmu "Ovuda će proći put": Svi žudimo za nečim novim, a kada dođe, iz straha se zatvaramo u sebe - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Vladimir Maksimović igra u debitantskom filmu "Ovuda će proći put" rediteljke Nine Ognjanović koji je osvojio brojne nagrade i srca gledalaca širom sveta, a sada se uspešno prikazuje u domaćim bioskopima.

Maksimović tumači lik Pavla, koji ima brata blizanca Petra i ističe da je sa kolegom Ninoslavom Ćulumom pravio "jedan lik u dva tela".

"Nina nam je dala slobodu da se igramo i hodamo po tankoj živici između dijagnoze i pijanstva, da publika do kraja filma ne zna da li smo mortus ili smo stvarno bolesni", rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, "Ovuda će proći put" je "poseban film zato što je napisan drugačije od ostvarenja koje danas gledamo na svakom koraku".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"To je topla priča u malom Toplom Dolu, koja govori o nepoverenju, nedavanju šanse novom. Svi žudimo za novim i većim, a kada dođe iz straha prema nepoznatom se zatvaramo u sebe", ocenio je Maksimović.

Za epizodnu ulogu u "Ovuda će proći put" Maksimović je sa Ćulumom nagrađen na Filmskim susretima u Nišu, i priznaje da to "svakako prija".

"Mislio sam da ću imati opterećenje kako da to opravdam, ali zaista ne. Zato što sam radio kao što uvek radim i nagrada je došla. Ali moram naglasti da nagrada nije samo moja, nego i Ninoslava, Nine, cele ekipe i svih meštana", naveo je glumac. 

Ekipa filma je živela u Toplom Dolu mesec dana, a Maksimović je podsetio i da je od kolega, kao što je Svetozar Cvetković, naučio "mnogo toga, neke tajne zanata i odnos prema poslu", što je za njega već nagrada.

Maksimović je otkrio da trenutno snima seriju "Sumpor" reditelja Milorada Milinkovića i scenariste Dragoljuba Stojanovića, gde igra surovog bandita Gruju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura