Aktuelno iz kulture

Nina Ognjanović, rediteljka filma "Ovuda će proći put": Koliko god da smo različiti, u životu nas stignu slični šabloni

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

08:11

Nina Ognjanović, rediteljka filma "Ovuda će proći put": Koliko god da smo različiti, u životu nas stignu slični šabloni
Nina Ognjanović, rediteljka filma "Ovuda će proći put": Koliko god da smo različiti, u životu nas stignu slični šabloni - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Rediteljka Nina Ognjanović poslednjih meseci osvojila je brojne nagrade za svoj debitantski film "Ovuda će proći put". Scenario je imala još pre nego što je upisala fakultet, ali tada mu je "nešto nedostajalo".

"Kako sam odrastala neke stvari su se posložile. Bilo je jako zanimljivo da ispitujem pokušaj promene. Glavna junakinja se uvek vrati na mesto odakle počinje i svaki pokušaj je uzaludan", navela je rediteljka.

Govoreći o uspehu njenog filma, koji je osvojio brojne nagrade na svetskim festivalima, Ognjanović je ocenila da je "čovek čovek, bilo da je u Srbiji ili Americi, ili bilo gde, i koliko god da smo različiti, slični šabloni u životu nas stignu".

Prema njenim rečima, snimanje je bilo nezaboravno za čitavu ekipu pošto je selo Topli Do specifično mesto, gde internet ne postoji i potpuno su bili odsečeni od sveta.

"Ali istovremeno selo ima fenomenalnu atmosferu koju mislim da smo u filmu uspeli da iskoristimo", dodalaje Ognjanović.

Za sledeći film kog već piše, Ognjanović bi volela da bude još bolji  rediteljski i da bolje prođe kod publike, a idejno se pomalo naslanja na "Ovuda će proći put".

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

"Likovi su drugačiji, ne radi se o istom selu i ljudima. Glavni lik odlazi iz svog rodnog sela", navela je rediteljka.

Upitana kako vidi budućnost film u doba tehnoloških revolucija, Ognjanović je primetila da je od nastanka film prolazio kroz neke krize, pogotovo pojavom televizije.

"Svaki put je uspeo da preživi i vratio se bolji nego što je bio prethodno. Nadam se da ima prostora. Publike ima, samo treba da joj se ponudi sadržaj. Ja sam optimistična", rekla je Ognjanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura