Aktuelno iz kulture

Film "Ovuda će proći put" od danas u domaćim bioskopima

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

15:33

Film "Ovuda će proći put" od danas u domaćim bioskopima
Ovuda će proći put - Copyright Pointless Films

veličina teksta

Aa Aa

Film "Ovuda će proći put“ rediteljke debitantkinje Nine Ognjanović biće prikazivan od 9. novembra u srpskim bioskopima, najavili su producenti.

FIlm je prikazan u sredu u ispunjenom bioskopu Doma kulture u Pirotu, nedaleko od Stare planine gde je sniman, a glumac Svetozar Cvetković je istakao da veruje da "kod nas još uvek postoji publika koja može i želi da gleda ovakve filmove". 

"Podrška te publike je vetar u leđa za ovakve autore i produkcije kako bi se nešto dalje uradilo i kako bi naša kinematografija krenula dalje jednim putem koji počiva na nečemu što se zove autorski film“, naveo je Cvetković.

Film "Ovuda će proći put“ je smešten u odsečeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput, a meštani puni nepoverenja i straha prema promeni, sumnjaju da novopridošli stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere. 

Uloge tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Demijan Kostić i Eva Ras, koja je rekla da su još snimajući znali "da će ovo biti veliki film". 

"Veliki film nije kad film ima puno novca, već kada ljudi rade sa velikim entuzijazmom, kao što su David Jovanović, producent i Nina to radili. Svi u Toplom Dolu su kuvali i sve nas hranili. Država treba da podržava ovako hrabre i talentovane ljude“, rekla je Ras.

Film su podržali Ministarstvo kulture Srbije i Filmski centar Srbije, dok je producent Pointles (Pointless) films, a koproducenti su Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura