Aktuelno iz kulture

Film "Ovuda će proći put" Nine Ognjanović nagrađen u Italiji

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

15:00

Film "Ovuda će proći put" Nine Ognjanović nagrađen u Italiji
Film "Ovuda će proći put" Nine Ognjanović nagrađen u Italiji - Copyright Prinstscreen YouTube/Slamdance Film Festival

veličina teksta

Aa Aa

Film "Ovuda će proći put“ rediteljke Nine Ognjanović dobitnik je nagrade studentskog žirija na 7. Internacionalnom filmskom festivalu Riviera u Sestri Levante u Italiji, saopštili su danas producenti.

"Ovo je diplomski film koji su napravili studenti, te me posebno raduje da smo upravo dobili nagradu od studentskog žirija. Drago nam je što smo prikazali film italijanskoj publici na Riviera film festivalu i hvala im na sjajnoj prilici koju daju mladim rediteljima“, poručila je povodom nagrade Ognjanović.

Filmski festival Riviera prikazuje samo po pozivu filmove autora do 35 godina, a "Ovuda će proći put“ je bio u konkurenciji od deset igranih filmova iz celog sveta. Film Ognjanović ide 24. maja na festival "Mamoth Lakes" u Kaliforniji, dok će srpska publika imati priliku da ga vidi u srpskim bioskopima na jesen, kaže se u soapštenju.

Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput, a igraju Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

"Ovuda će proći put” podržalo je Ministarstva kulture Srbije i Filmski centar Srbije, producent filma je Pointles (Pointless) films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu