Aktuelno iz kulture

Silvester Stalone: Sad sam bolji nego što sam ikad bio

Komentari

Autor: Independent

28/07/2021

-

20:32

Silvester Stalone: Sad sam bolji nego što sam ikad bio
Silvester Stalone - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Uoči premijere superherojskog spektakla "Odred otpisanih", Silvester Stalone (75) se osvrnuo na dosadašnju karijeru rečima da je sada mnogo bolji glumac nego što je to bio u vreme dok je snimao čuvenog "Rokija".

"Sad sam bolji nego što sam ikad bio. Opušteniji sam i razumem kako sve funkcioniše. Ne rasipam svoje mogućnosti", kaže filmska zvezda koja je u dosadašnjoj karijeri ostvarila više od 70 filmova.

Kako prenosi Independent, Stalone je imao i komentar za glumce, koji se današnje vreme probijaju i traže svoje mesto pod suncem.

"Da biste danas bili glumac, morate biti gotovo ludi jer računajte na to da je 98 odsto zagarantovano da nećete imati posla. Mislite o tome", komentariše holivudski veteran.

Film "Odred otpisanih" je druga saradnja ovog glumca sa rediteljem Džejmsom Ganom.

"Uloga u ovom filmu se prilično razlikuje od svega što sam do sada radio. Svakako nikada ranije nisam igrao stvorenje koje jede oko 1.000 kilograma mesa. Bilo je zabavno", kazao je Stalone i zaključio:

"U mojim godinama gledam na svaki film kao da mi je možda poslednji metak. Trudim se da ga usmerim u pravom smeru i vredno radim na tome. Nije uvek bilo tako."

Sa Rokijem do zvezdanog neba Holivuda

Uloga Rokija je vinula Stalonea do zvezdanog neba Holivuda. Te 1976. godine, gledaoci su gotovo doslovno hitali u bioskopske dvorane kako bi navijali za tada nepoznatog Silvestera u ulozi Rokija Balboe, običnog malog čoveka kom se pružila neverovatna prilika da se vine u zvezde.

Stalone ne samo da se našao u glavnoj ulozi, već se i potpisao kao scenarista ovog ostvarenja, koje je imalo sedam nominacija (uključujući i nominaciju za najbolju mušku ulogu) u trci za prestižnu nagradu "Oskar". "Roki" će na kraju poneti zlatnu statuetu za najbolji film, najbolju režiju i najbolji scenario.

Budžet filma je bio 1,2 miliona dolara, a ostvario je više od 117,2 milona dolara na bioskopskim blagajnama. Stalone će snimiti još šest nastavaka ove sportske drame.

Komentari (0)

Kultura