Aktuelno iz kulture

Ivan Vuković: Predstava "Dečije povrede" je crnohumorna melodrama

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

09:51

Ivan Vuković: Predstava "Dečije povrede" je crnohumorna melodrama
Ivan Vuković: Predstava "Dečije povrede" je crnohumorna melodrama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Dečije povrede" reditelja Ivana Vukovića ponovo se igra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u četvrtak 7. decembra. 

Reč je o zanimljivoj, neklasičnoj ljubavnoj priči koja prati život dve odrasle osobe i njihove ljubavne probleme od školske klupe do danas. Glavne uloge poverene su Slobodi Mićalović i Vuku Kostiću.

Vuković je tekst Džozefa Radživa prema kom je režirao predstavu, prevodio tokom perioda pandemije.

"Neki strah me uhvatio, zatvorili su pozorišta, bio sam očajan. I nakon prve faze očaja odlučio da se spremim za eksploziju pozorišta. I bio sam u pravu - pozorišta su nikad punija", primetio je reditelj.

Vuković je dodao da su "Dečije povrede" crnohumorna i topla melodrama, a način na koji Mićalović i Kostić igraju nije jednostavan, i "zahteva od njih strašnu pripremu".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Užasno im je stalno i nekako se oseća da kada glumci igraju ne znaju da li će ili neće dobiti publiku, i šta će se dogoditi na sceni. Njih dvoje se bace na scenu pred nama i šta im Bog da. Igraju iz petnih žila", naveo je Vuković.

Upitan kako vidi trenutnu našu pozorišnu scenu, Vuković je rekao da je raznorodna i zanimljiva, pogotovo što neke predstave koje nisu iz Beograda dobijaju gomilu nagrada po festivalima.

"Radimo u čudnom vremenu. Ima ona stara šala da u Srbiji pratimo od previše istorije. Ne stižemo napraviti odnos prema nečemu, a već stiže nova stvar. Sada se haos događa u celom svetu. Još više je glasova i još teže shvatiti šta bi publici prijalo", naveo je Vuković.

Na našoj sceni ima puno mladih ljudi uporedo idu snimanja sve više serija glumci su dosta zauzeti i pozorišta, gde su male plate, imaju problem da naprave veće podele.

"Ne odustajemo od pozorišta i čini mi se da 'analogna' umetnost u digitalnom vremenu opet ulazi u modu", ocenio je Vuković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura