Aktuelno iz kulture

Nikola Đuričko predstavio svoj album "Po sećanju" sa bendom "Džoni Midnajt Trio"

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

13:16

Nikola Đuričko predstavio svoj album "Po sećanju" sa bendom "Džoni Midnajt Trio"
Nikola Đuričko predstavio svoj album "Po sećanju" sa bendom "Džoni Midnajt Trio" - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Popularni srpski glumac Nikola Đuričko juče je u Beogradu promovisao svoj prvi muzički album "Po sećanju" koji je snimio sa svojim novim bendom "Džoni Midnajt Trio".  

Promocija pred velikim brojem medija održana je u u Lisabon baru Mts Dvorane.  

Bend je osnovan u jednom studiju u Los Anđelesu u novembru 2021. godine i čine ga Nikola Džoni Đuričko - gitara i vokal, Aleksandar (Meksiko) Panić - bas i Srđan Milenković - bubnjevi.

Neposredno pre samog susreta sa medijima, Đuričko se predstavio sedmoj sili kao poznati glumac, a sada kao “rok star” u novoj vrsti karijere i pripremao se da malo piše grafite.  

FoNet/Ana Paunković

 

Oduvek su grafiti bili deo pop kulture i obično su klinci voleli da na zidu napišu ime svog benda kada ga osnuju. Tako ću i ja sada uraditi, kao ostvarenje svog dečačkog sna”, rekao je Đuričko i na improvizovanom zidu je napisao naziv svog sastava - "Džoni Midnajt Trio".  

Glumac koji od 2019. živi u Americi, otkrio je da je sa kolegama počeo da radi na albumu pre dve godine, snimili su ga tokom 2022, i od nedavno se nalazi na YouTube platformi, a već od 29. novembra će se naći na mnogim striming digitalnim servisima.  

Album se sastoji od devet obrada i dva originala.

"U prvom planu imali smo 20 pesama da snimimo, to je bila moja želja. Ipak, nismo mogli da dobijemo autorska prava za ostale, tako smo se odlučili za devet numera i dve moje pesme. Poznata je "Dobro te čuvaju", snimili smo i spot za tu pesmu", objasnio je Đuričko i osvrnuo se na naziv albuma "Po sećanju".

On je naveo da se sa basistom Aleksandrom Meksiko Panićem i bubnjarem Srdjanom Milenkovićem sreo 2021. godini. Oni su veoma  poznati u našoj rok zajednici u SAD.  

"Te poznate pesme sam svirao nekako drugačije, kao da ih zaboraviš i sviraš malo nakrivo. Sve te pesme su mi bile u pozadini života, baš tako, po sećanju. Tako je primetio i u svojoj sjajnoj recenziji Petar Janjatović, što mi se svidelo. Bilo je problema oko dobijanja prava za razne pesme, i na kraju to ispada da advokati razgovaraju sa drugim advokatima”, približio je situaciju Đuričko i odlučio se na kraju da album objavi u svojoj produkciji, te je osnovao diskografsku kuću "Johnny Records" ili "Džoni Rekords".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura