Aktuelno iz kulture

Svetosavski bal 18. januara u bečkoj palati Hofburg

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

14:42

Svetosavski bal 18. januara u bečkoj palati Hofburg
Svetosavski bal 18. januara u bečkoj palati Hofburg - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalni Svetosavski bal biće održan 18. januara 2024. godine, u 12 sala i na četiri pozornice, u carskoj palati Hofburg u Beču, najavili su danas organizatori.

Srpski centar u Beču je najavio da će na balu pored umetničkih ansambala baleta i opere, učestvovati Željko Joksimović, Ana Štajdohar, Jelena Gavrilović, Tamara Rađenović, Bako Jovanović, di-džej MKDSL i drugi, dok će program voditi televizijska ličnost Aleksandar Stojanović i glumica Ivana Urban. 

"Šest sati živog scenskog programa na četiri pozornice, obuhvatiće najširi spektar muzičkih i umetničkih ukusa, pa će se tako program odvijati između klasične muzike, starogradskih numera, roka, a i novog elektronskog zvuka", kaže se u saoštenju.

Organizatori su naveli da 25. Svetosavski bal, kao i do sada, ima humanitarni karakter, a ove godine prikupljena sredstva biće namenjena Daun sindrom centru iz Banja Luke.

Kako je istaknuto, Beč je "kao grad visoke kulture i habsburške tradicije, istovremeno i drugi dom Vuka Stefanovića Karadžića, pa samim tim i deo naše kulturne istorije, logično je mesto za ovakvo okupljanje", a partner Svetosavskog bala je pokrajina Vojvodina. 

"Na važnost samog bala, kao i na delovanje srpske zajednice u austrijskoj prestonici, ukazuje i činjenica da je upravo Svetosavski bal jedini inostrani bal među 14 najsvečanijih balova koji se odvijaju u prestižnom Hofburgu"; kaže se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura