Aktuelno iz kulture

Obnavlja se Muzej savremene umetnosti Vojvodine: Za rekonstrukciju izdvojeno 18 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2023

-

13:49

Obnavlja se Muzej savremene umetnosti Vojvodine: Za rekonstrukciju izdvojeno 18 miliona dinara
Obnavlja se Muzej savremene umetnosti Vojvodine: Za rekonstrukciju izdvojeno 18 miliona dinara - Copyright Raša Todosijević, privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu potpisan je ugovor za izradu projektno - tehničke dokumentacije za rekonstrukciju tog objekta, u vrednosti od 18 miliona dinara.

Direktorka Muzeja Branislava Sekulić rekla je da su u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine već nakon poplave 2020. godine rekonstruisani suterenski deo i plato. 

"Pre svega se nadamo da ćemo ovim ugovorom otkloniti problem depoa, odnosno čuvanja našeg umetničkog fonda, a onda i rešiti problem nedovoljnog prostora za našu stalnu postavku", kazala je Sekulić. 

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević rekla je da je za prethodnu rekonstrukciju platoa izdvojeno preko 31 milion dinara.

"Imali ste prilike da pri ulasku u objekat pristupite jednom već potpuno rekonstruisanom, modernom platou koji je dostojan svih nas i kompletne kulturne javnosti, da se ne stidimo, a stideli smo se gotovo pola veka", rekla je Milošević. 

Dodala je da je od 2016. do 2023. godine u Muzej je uloženo preko 120 miliona dinara. 

"U institucije čiji je osnivač Pokrajinska vlada, a i u ostale na severu Republike Srbije uloženo je više od 11 milijardi dinara. To je istorijski pokazatelj ulaganja u kulturu i jedan kulturni preporod, istorijski", kazala je Milošević. 

Rekonstrukcija će trajati oko 150 dana, a projekat je dodeljen firmi DBA Đorđa Bajila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura