Aktuelno iz kulture

Skarlet Johanson tužila Dizni zbog strimovanja "Crne udovice", procenjuje se da je izgubila 50 miliona dolara

Komentari

Autor: Wall Street Journal, CNN

30/07/2021

-

09:52

Skarlet Johanson tužila Dizni zbog strimovanja "Crne udovice", procenjuje se da je izgubila 50 miliona dolara
AP/Richard Shotwell - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Skarlet Johanson podnela je tužbu Višem sudu u Los Anđelesu protiv kompanije Dizni zbog kršenja ugovora, nakon što je kompanija emitovala film "Crna udovica" na svojoj striming platformi Dizni+, saznaje Vol Strit džurnal.

U tužbi se navodi da se Johanson sa kompanijom dogovorila da će njen honorar najvećim delom zavisiti od prihoda koji film ostvari u bioskopima, koji su drastično opali onog momenta kada je počelo strimovanje filma.

Zastupnici glumice procenili su da je ona zbog toga izgubila blizu 50 miliona dolara, jer "za Johanson, Dizni, Marvel i gotovo sve ostale u Holivudu", imati "bioskopsku premijeru", znači objavljivanje filma isključivo u bioskopima. Glumica je stoga očekivala da će proći određeni period pre nego što film bude strimovan.

Inače, film "Crna udovica" postavio je rekord po zaradi u bioskopima od početka pandemije, pošto je prvog vikenda prikazivanja zaradio 218 miliona dolara.

Kako je preneo CNN, iz Diznija je navedeno da "nema nikakvih razloga" za podnošenje tužbe, koju je ocenio kao "posebno tužnu i uznemirujuću zbog zanemarivanja užasnih i dugotrajnih efekata pandemije na globalnom nivou".

U saopštenju se ističe da se Dizni u potpunosti pridržavao ugovora sa Skarlet Johanson i ocenjuje da je "štaviše, objavljivanje 'Crne udovice' na platformi Dizni+ značajno poboljšalo izglede da ona zaradi dodatnu kompenzaciju pored 20 miliona dolara koje je do sada dobila".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura