Aktuelno iz kulture

Pozorište na Terazijama za 74. rođendan dodelilo Godišnje nagrade za 2023.

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

21:29

Pozorište na Terazijama za 74. rođendan dodelilo Godišnje nagrade za 2023.
Pozorište na Terazijama za 74. rođendan dodelilo Godišnje nagrade za 2023. - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Proslava Dana Pozorišta na Terazijama koje obeležava 74. rođendan, održana je večeras u vidu svečane dodele godišnjih nagrada u foajeu ovog muzičkog teatra u Beogradu.

''Sve ćemo reći večeras na predstavi nakon dodele nagrada u kojoj smo napravili neku vrstu programa posvećenog svim divnim ljudima iz našeg pozorišta", rekao je v.d. upravnika Pozorišta na Terazijama, glumac Rade Marjanović.

Istaknuta glumica Olivera Bacić Dragičević osvojila je prestižnu nagradu ovog pozorišta "Janoš Tot" za glumačku bravuru za ulogu Karnadele u novom mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma" prema istoimenom filmu španskog režisera Pedra Almodovara.

"Želim svim mladim glumcima na početku karijere da dožive isto sve ovo prelepo što sam i ja doživela radeći na ovoj predstavi. Zahvalna sam svima na ovoj nagradi", istakla je Bacić Dragičević.

Njena koleginica, glumica Ivana Knežević je dobitnica Godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama za istu predstavu "Žene na ivici nervnog sloma", samo za ulogu Lusije.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

"Hvala žiriju, upravi pozorišta, reditelju. Za ovu ulogu sam od početka mislila da mi pripada i drago mi je da sam bila u pravu. Hvala celoj ekipi, jer predstava je kolektivni čin, i ova predstava je naša. Odavno nismo ovako dobro svi redom sarađivali",rekla je Knežević.

Reditelj tog mjuzikla Nebojša Bradić takođe je laureat Godišnje nagrade. Prema obrazloženju, on je osvojio nagradu "za originalnu režiju i izvanredno vođenje glumačkog ansambla predstave 'Žene na ivici nervnog sloma', koji je od glavne do epizodne uloge pokazao veliki talenat i potencijal".

"Veliko hvala ansamblu i ovom pozorištu što je imalo sluha za ovaj specifičan mjuzikl o ženama koji zapravo nije naklonjen ženama", naglasio je Nebojša Bradić.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Glumac komičar Miloš Đorđević je dobitnik Zahvalnice za poseban doprinos u radu za 2013. godinu, za ostvarenu glavnu ulogu Maksa Bijalistoka u obnovi komedije mjuzikla "Producenti" Mela Bruksa, u režiji Juga Radivojevića.

Đorđević je nagradu dobio kao zamena za kolegu Nebojšu Dugalića, koji je godinama tumačio glavnu rolu u "Producentima", a takodje ga je zamenio i u mjuziklu "Zona Zamfirova" Stevana Sremca, reditelja Kokana Mladenovića.

"Moja matična kuća jeste Narodno pozorište, ali sada izgleda da je moja druga kuća definitivno Pozorište na Terazijama", rekao je Miloš Đorđević, koji u ovom muzičkom teatru igra i u mjuziklu "Brodvejske vragolije" u režiji Nebojše Bradića.

Zahvalnicu za poseban doprinos u radu za 2023. godinu su dobili još pevači solisti - Nevena Đoković, Mirjana Stojanović i Petar Đurđević, orkestarski muzičari Vojin Nenadović i Ivana Pavlović, solisti baleta Jelena Arsić i Milica Pavlović, baletski pedagog Snežana Zablaćanski, dirigenti Ivan Ilić i Milan Nedeljković, i drugi. 

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Dobitnici jubilarnih nagrada i zahvalnica za 2023. godinu jesu, za 30 godina rada - glumci Mirjana Mina Lazarević, Maja Noveljić Romčević, Duško Radović, plesači Jelena Arsić, Ljubiša Dinčić, i razni drugi - Zoran Blagojević, Barbara Milovanov, Irena Šarović, Slavica Stojanović, Darko Lončar, Miloš Bogdanović, Goran Ilić, Biljana Knežević, Živorad Čubrilo, Voja Orlić, Zorica Kešeljević.

Zahvalnice za 20 godina dobili su - Katarina Gromilić, Elena Gromilić, Ivan Brusić, Tamara Ivančić, Borivoje Spasojević, za 10 godina rada - Maja Ubović, a za 38 godina - Milena Lukić.
Dobitnici zahvalnica za doprinos radu kolegama koji su otišli u penziju su - Milivoje Trifunović, Voja Orlić i Želimir Vasić.

Publiku posle dodale nagrada očekuje specijalan muzičko-scenski program „Na pragu jubileja“ na velikoj sceni Pozorišta na Terazijama.
 

Komentari (0)

Kultura