Aktuelno iz kulture

Umetnički spektakl u Podgrađu: Svi detalji novosadskog Dočeka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2023

-

18:05

Umetnički spektakl u Podgrađu: Svi detalji novosadskog Dočeka
Umetnički spektakl u Podgrađu: Svi detalji novosadskog Dočeka - Copyright V. Veličković

veličina teksta

Aa Aa

Novi Sad će sedmu godinu zaredom u Novu godinu ući uz nesvakidašnji umetnički i produkcijski program koji čini jedinstveni Doček u Evropi, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Program počinje već u 17 časova i to trećim izdanjem Tesla svetlosne galerije, koja će biti postavljena u Podgrađu, tunelu, kod Sata, zatim u parku na Tvrđavi i u Planetarijumu. Inspirisani Teslinim privatnim životom, umetnici Monika Bilbija Ponjavić, Miloš Martinov, Tijana Jevrić, Ivana Janošev i holandski artisti Alex Prooper i Simone van Dam, uz studentkinju Milicu Blešić sa Akademije umetnosti i Jovanu Dugonjić sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, kroz igru svetla i zvuka, interaktivne audio-vizuelne umetničke instalacije, stvoriće potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada.

V. Veličković

 

Na tri scene, evropski, regionalni i domaći izvođači, u okviru Dočeka donose raznolikost muzičkih žanrova. Na glavnoj sceni ispred Beogradske kapije u 20:23 program otvara ABBA RING, a nakon njih koncerte će održati Buč Kesidi sa početkom u 22 časa, zatim bend Ljubičice od 23 časa, dok će program na ovoj bini zatvoriti Kiril Džajkovski & TK Wonder čiji nastup počinje u 23:45. Na sceni smeštenoj na Trgu prote Mihaldžića od 22 časa publika će slušati Elemental, a od 23:30 Partibrejkers. Na sceni u Štrosmajerovoj ulici nastupiće DJ Frenk Rodžer i DJ Dejan Milićević sa početkom u 21:30.

Privatna arhiva

ABBA Ring

Ulaz na programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan, a za posetioce će biti obezbeđeni punktovi sa pićem i hranom, kao i mobilni toaleti.

Prodaja ulaznica za 13. januar

Najbolji evropski trend brend, Doček, obuhvata proslavu dve Nove godine, pa će tako u Podgrađu, 31. decembra, posetioci moći da nabave svoje ulaznice za koncerte 13. januara, na prodajnom mestu Gigstix-a, koje će biti postavljeno na Trgu Prote Mihaldžića.

Privremena izmena režima saobraćaja

Zbog organizacije i realizacije Dočeka doći će do privremene zabrane odvijanja saobraćaja u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, odnosno u Beogradskoj ulici, od Trga vladike Nikolaja do pristupnog puta za tvrđavu, u Štrosmajerovoj ulici, Ulici prote Mihaldžića, Vladimira Nazora i Ulici Lisinskog, kao i zatvaranje dela parkinga na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave, u Petrovaradinu. Zbog privremene zabrane odvijanja saobraćaja, biće izmenjene i trase autobuskih linija 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 63 i 64. Privremena izmena režima saobraćaja važi od 29. decembra 2023. godine od 7 časova do 2. januara 2024. godine do 18 časova.

Partneri Dočeka su Idea, Birra Moretti, kompanija NIS i DDOR osiguranje.

Komentari (0)

Kultura