Aktuelno iz kulture

HBO serija "The Prince" na udaru kritika zbog podsmeha na račun osmogodišnjeg princa Džordža

Komentari

Autor: Forbes

01/08/2021

-

10:31

HBO serija "The Prince" na udaru kritika zbog podsmeha na račun osmogodišnjeg princa Džordža
HBO serija "The Prince" na udaru kritika zbog podsmeha na račun osmogodišnjeg princa Džordža - Copyright Printscreen YouTube/HBO Max

veličina teksta

Aa Aa

Animirana serija "The Prince" na HBO Maks, koja se podsmeva članovima britanske kraljevske porodice, naišla je na kritike i stručnjaka i javnosti, jer je u središte zbivanja postavila fiktivnu verziju osmogodišnjeg princa Džordža. 

Serija holivudskog producenta i pisca Gerija Džanetija, poznatog po radu na serjama "Vil i Grejs" i "Family Guy", zasnovana je na njegovim viralnim objavama na Instagramu u kojima je parodirao princa Džordža kao homoseksualnog, zajedljivog dečaka, koji upućuje uvredljive opaske članovima svoje porodice, a naročito strini Megan Markl.

Svih 12 epizoda serije objavljeno je 28. jula na striming servisu.

Iako je britanska kraljevska porodica često predmet podsmešljivih parodija na internetu, neki smatraju da je serija prešla granicu, jer se dotakla dece, piše Forbs.

Printscreen YouTube/HBO Max

 

"Ukratko, decu ne smemo dirati. Praviti parodiju kako bi se podsmevali jednom osmogodišnjaku nije smešno. To je nečuveno i protivno je kolektivnom osećaju odgovornosti", rekla je ovim povodom aktivistkinja za prava žena dr Šola Mos Šogbamimu u jutarnjem programu "Good Morning Britain". 

Na internetu su se pojavile i kritike upućene glumici Sofi Tarner, koja pozajmljuje glas princezi Šarlot u seriji, koja i sama ima jednogodišnju ćerku sa mužem Džoom Džonasom. U seriji je, između ostalih, i glumac Orlando Blum, koji tumači lik princa Harija, kao i zvezda "Dauntonske opatije" Den Stivens (princ Čarls i princ Filip).

Serija se nalazi na striming servisu HBO Maks, a premijera je prolongirana neko vreme zbog smrti princa Filipa, muža kraljice Elizabete Druge. 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura