Aktuelno iz kulture

Miloš Biković: Film "Sluga 2" je blokbaster sa dušom

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2024

-

08:47

Miloš Biković: Film "Sluga 2" je blokbaster sa dušom
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Miloša Bikovića od nedavno domaća publika može da vidi u novom ostvarenju "Sluga 2", nastavku originalnog filma koji važi za nagledaniji u Rusiji svih vremena.

Biković kaže da producentska kompanija koja stoji iza "Sluge" pokušava da nadmaši sebe treći put".

"To znači da razmišljaju ne samo u ekonomskim okvirima, nego su našli neku zlatnu formulu kako da film ima smisla, dušu, toplinu, bude duhovit, raskošan, lep i vešto napravljen. Oni prave blokbastere sa dušom", istakao je glumac.

Ekipa filma "Sluga 2" na čelu sa rediteljem Klimom Šipenkom se nada da će nastavak nadmašiti prvi deo, a Biković je dodao da niko u ekipi ne bi učestvovao u njegovom pravljenju da smatraju da nema "iks faktor, toplinu".

Biković je je rekao da u drugom filmu ponovo igra isti lik iz "Sluge", ali je sada ulozi pristupio na drugačiji način, i junak koji je bio razmažen, bahat i koji je trpeo radnju, postaje dobronameran i aktivan u prevaspitavanju glavne junakinje, u tumačenju Aglaje Tarasove. 

"Odabrao sam da se bavim glumom zato što mi daje mogućnost da radim nešto novo, da se igram. Tako doživljavam mogućnost da budem u bestežinskom stanju, da jašem konje... Mačevanje, pucanje i svakakve stvari koje sam morao da probam, klizanje, fudbal i boks, sve je to nešto čime sam morao da se bavim zbog glume"; rekao je Biković.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njegovim rečima, "učenje novih stvari čoveka održava oštrim, vitalnim i možda mlađim nego što jeste". 

Radnja "Sluge 2" dotiče epohu Napoleonskih ratova, odnosno invaziju na Rusiju 1812. godine, a Biković je dodao da je veći budžet od prvog dela omogućio "film u kom postoje raskošne bitke, balovi, kostimi i zamkovi".

Biković je naglasio da Rusi u svojoj istoriji imaju važne pobede među kojima je ona nad francuskim vojskovođom Napoleonom Bonapartom, pa će u ostvarenju "Sluga 2" gledaoci imati prilike da "vide i taj deo istorije, ne samo da se dobro zabave".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura