Aktuelno iz kulture

"Čuvari formule" najgledaniji domaći film u protekloj godini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2024

-

14:03

"Čuvari formule" najgledaniji domaći film u protekloj godini
"Čuvari formule" najgledaniji domaći film u protekloj godini - Copyright Promo/Aleksandar Letić

veličina teksta

Aa Aa

Film "Čuvari formule" najgledaniji je domaći film u bioskopima u 2023. godini sa više od 240.000 gledalaca na teritoriji Srbije i Crne Gore, dok zajedno sa regionom je prodato više 300.000 bioskopskih karata.

Istinita priča o akcidentu u Vinči 1958. godine time je postala gledanija i od holivudskog blokbastera "Openhajmer" reditelja Kristofera Nolana.

U naslovnim ulogama u filmu "Čuvari formule" gledamo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Priču kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura