Aktuelno iz kulture

Stiže novi nastavak legendarnog zombi horora "28 dana kasnije" koji je proslavio Kilijana Marfija

Komentari

Autor: The Hollywood Reporter

11/01/2024

-

11:18

Stiže novi nastavak legendarnog zombi horora "28 dana kasnije" koji je proslavio Kilijana Marfija
Kilijan Marfi - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle višegodišnjih spekulacija, konačno je potvrđeno snimanje nastavka hit filma "28 dana kasnije", dve decenije nakon premijere originala.

"28 godina kasnije", kako glasi naslov novog projekta, treći je deo franšize, nakon "28 nedelja kasnije" iz 2007, a režija i scenario ponovo su povereni Deniju Bojlu i Aleksu Garlandu. 

Film će biti deo nove trilogije, potvrdio je Hollywood Reporter, a budžet za svaki od njih iznosi oko 75 miliona dolara, daleko više od "skromnih" osam miliona koliko je koštao original iz 2002. 

"28 dana kasnije" proslavilo je glumca Kilijana Marfija, kom se prema mišljenju mnogih "smeši" Oskar za ulogu u bioskopskom hitu "Openhajmer" Kristofera Nolana.

Marfi, koji je bio relativno nepoznat glumac u to vreme, tumačio je lik kurira, koji se budi iz kome u postapokaliptičnoj Britaniji, nakon što je nepoznati virus pretvorio većinu ljudi u krvožedne zveri.

Film je postao jedan od najznačajnijih predstavnika zombi-horor žanra i popularizovao drugačije predstavljanje zombija, kao izuzetno okretnih napadača.

Deni Bojl često je govorio o svojim planovima da snimi treći nastavak franšize, a čak je i Kilijan Marfi priznao da bi voleo da ga ponovo pozovu.

"Svaki put kada naletim na Denija ili Aleksa, uvek to pomenem. Taj film se baš ističe, što je neverovatno za ostvarenje staro 20 godina", rekao je glumac svojevremeno za NME. Međutim, još nema zvaničnih potvrda da ćemo ga gledati u novoj trilogiji.

Komentari (0)

Kultura