Aktuelno iz kulture

Netfliks objavio kada možemo da očekujemo drugi nastavak hit serije "Squid Game"

Komentari

Autor: Variety

25/01/2024

-

08:20

Netfliks objavio kada možemo da očekujemo drugi nastavak hit serije "Squid Game"
Netfliks objavio kada možemo da očekujemo drugi nastavak hit serije "Squid Game" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dugoočekivani nastavak južnokorejske hit serije "Squid Game" očekuje se ove godine, saznaje Variety.

Netfliks je, najavljujući svoj program za 2024. godinu, u pismu namenjenom akcionarima, naveo da će pretplatnici, pored nastavka serije "Bridžerton", moći da gledaju i niz drugih novih originalnih sadržaja, među kojima i drugu sezonu "Squid Game". 

"Iako su prošlogodišnji štrajkovi prolongirali predstavljanje određenih naslova, imamo veliku i smelu listu za 2024. Publika će moći da gleda nastavke hit serija kao što su 'The Diplomat' S2, 'Bridžerton' S3, 'Squid Game' S2 i 'Carica' S2", navodi se u saopštenju.

Najavljene su i nove serije - "Body Problem", zasnovana na bestseleru, a za koju su zaduženi šouraneri popularne "Igre prestola", zatim "Grizelda" sa Sofijom Vergarom u glavnoj ulozi, "The Gentlemen" Gaja Ričija, "Eric", sa Benediktom Kamberbačem, "Avatar: The Last Airbender", kao i ekranizacija legendarnog romana Gabrijela Garsije Markesa "Sto godina samoće" u kolumbijskoj produkciji.

Takođe, potvrđeno je da ove godine stiže i četvrti nastavak "Emili u Parizu".

Prvih devet epizoda "Squid Game" predstavljeno je 2021. a serija o takmičarima koji se bore za basnoslovnu novčanu nagradu rizikujući pritom svoj život, ubrzo je "zaludela" planetu. 

Do danas je najgledaniji orginalni sadržaj na Netfliksu u istoriji te platforme, a osvojila je čak šest Emi nagrada. 

Posle više meseci spekulacija o drugoj sezoni, Netfliks je u januaru 2022. potvrdio da će biti snimljena i druga sezona, a izvršni direktor Ted Sarandos najavio "čitav univerzum" "Squid Game". 

U međuvremenu je na Netfliksu predstavljen i takmičarski rijaliti program zasnovan na istoj premisi kao i serija, a u pripremi je i video igra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura