Aktuelno iz kulture

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game": Uskoro počinje snimanje nastavka najpopularnije serije na Netfliksu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/07/2023

-

09:11

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game": Uskoro počinje snimanje nastavka najpopularnije serije na Netfliksu
Squid Game - Copyright Prinskrin/Youtube/Netlix

veličina teksta

Aa Aa

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a  njeni tvorci konačno su objavili imena svih glumaca koje ćemo gledati u novoj sezoni surove igre. 

Još nije poznato kada će drugi deo serije biti dostupan na striming servisu, ali mediji pišu da se očekuje krajem 2024. godine, budući da snimanje počinje ovog meseca i traje deset meseci.

I dok je kreatoru i reditelju serije Huang Dong-hjuku trebalo navodno deset godina da napiše scenario za prvu sezonu, druga mu, srećom po ljubitelje "Squid Game", ipak nije uzela toliko vremena.

Ko se vraća, a ko dolazi

Li Džung-Dže ponovo će se naći u glavnoj ulozi Songa Gihuna, a vraćaju se i Li Bjon-Hon kao "Front Man" i Vi Ha-Džun kao policijski detektiv Huang Džun-ho. 

Govoreći o drugoj sezoni serije, njen tvorac Huang Dong-Hjuk ukazao je da će pokušati da "vrati" neke od likova koji su nastradali u prvoj. 

"Tako mnogo likova je umrlo, naročito onih koje su ljudi voleli. Žao mi je što sam ih tako lako ubio. Nisam znao da će doći do ovoga", rekao je za Rojters agenciju, dodavši da je planirao da "oživi Đi-Jang, ali je i njena najbolja prijateljica Sae-Bjeok takođe poginula".

Međutim, budući da je prva sezona prilično zatvorena priča, možemo očekivati sasvim novu postavu. 

Tu su Kang Ha-Neul, Jim Si-Van, Park Sung-Hun i Jang Dong-Geun, kao i osam sasvim novih imena.

O čemu se radi u drugoj sezoni

"Squid Game 2" pratiće Songa Gihuna sa sasvim novom frizurom, dok pokušava da sruši one koji su organizovali originalnu igru. Takođe ćemo saznati posledice njegove odluke da ostane u Koreji, umesto da se pridruži svojoj ćerki u Americi. 

profimedia

 

PopSugar piše da ćemo verovatno saznati više o misterioznim igrama, kao i ljudima koji su ih organizovali, ali najvećim delom radnja ostaje tajna.

Li Džung-Dže rekao je za People da "nema pojma o čemu će se raditi". 

"Jedina stvar koju mi je reditelj Huang rekao je da će Song Gihun ponovo biti u seriji i da će se ponovo naći u areni", rekao je glumac.

Poznato je još i to da će druga sezona biti skuplja i da će produkcija duže trajati nego što je to bio slučaj sa prvom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

 

Na zvaničnom Instagram nalogu Netfliksa, reditelj Huang je još prošle godine najavio: "Trebalo mi je 12 godina da oživim prvu sezonu 'Squid Game', ali je bilo potrebno samo 12 dana da 'Squid Game' postane najpopularnija serija na Netfliksu svih vremena. Kao scenarista, reditelj i producent serije, želim da se zahvalim fanovima širom sveta. Hvala vam što gledate i volite našu seriju. A sada, Dži-Hun se vraća, Front Man Se vraća, stiže 2. sezona. Čovek u odelu sa žabicom od papira se možda vraća. Takođe ćete upoznati Čeol Sua, dečka Jang-Hi (lutke iz jedne od smrtonosnih igara u prvoj sezoni, prim. aut). Pridružite nam se u novoj rundi!"

Komentari (0)

Kultura