Aktuelno iz kulture

Miloš Đorđević o seriji "V (Fau) efekat": Jedva ćete čekati da se moj lik pojavi u kadru da bi vas iznervirao

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

20:45

Miloš Đorđević o seriji "V (Fau) efekat": Jedva ćete čekati da se moj lik pojavi u kadru da bi vas iznervirao
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Miloš Đorđević igra u novoj seriji "V (Fau) efekat", koja počinje da se emituje od 10. februara na televiziji Superstar. On tumači lik upravnika pozorišta u kome se odvija radnja čitave serije.

"Gledao sam da bude neki sublimat mojih iskustava. On je po scenariju neprijatan čovek, koji zloupotrebljava svoju poziciju i ljude oko sebe", istakao je glumac.

Priznavši da mu kao glumcu i kao umetniku jako prija da igra patologiju, Đorđević je dodao da ga nikad nije privlačilo da igra neke normalne, fine ljude, i da je stoga "uživao u građenju ovog lika".

Đorđević je rekao da se nada da će njegov upravnik pozorišta "biti jedan od onih likova koji ćete jedva čekati da se pojavi u kadru da bi vas iznervirao". 

Pošto se 90 posto radnje serije se odigra u pozorištu, Đorđević je primetio da su njemu i njegovim kolegama bile poznate neke situacije koje se inače dešavaju na sceni, u kancelarijama i hodnicima pozorišta, samo što su u seriji dovedene do krajnosti.

Tanjug/Marko Đoković

 

"Nisam nailazio na ovoliki triler ni u jednom pozorištu, pogotovo ne u matičnom. Ali ovde je sve malo pomereno da bi bilo interesantnije, uzbudljivije, ali su nam situacije bile poznate i mislim da smo se svi odlično snalazili", naveo je glumac.

Đorđević je rekao da će gledaoce povezati sa serijom "V (Fau) efekat" pre svega jako dobra priča, koja je neizvesna i zanimljiva.

Upitan šta bi savetovao mlade glumce, Đorđević je naveo da je i u pozorištu i na televiziji  "iskustvo ono što je najvažnije". 

"Vi se školujete za glumca, ali onda imate utisak kada završite fakultet i kada izađete na daske ili pred kameru, da pojma nemate šta treba da radite. I onda shvatite da u suštini vi to znate, ali vam samo treba prilika da vi to isprobate", rekoa je Đorđević.

Tanjug/Marko Đoković

 

Prema njegovim rečima, bitno je da se radi sa dobrim, pravim, iskusnim ljudima, koji će vas uputiti u vaše greške i vaše najjače strane.

"Imao sam sreće da se odmah po izlasku fakulteta zaposlim i dosta igram u pozorištu, radim sa izvanrednim rediteljima. Kad sam počeo da radim na televiziji, to je išlo iz projekta u projekat", rekao je glumac.

Đorđević je dodao da se sada u pozorištu i pred kamerom oseća kao svoj na svome i uopšte više ne razmišlja o zanatskim stvarima. 

"Mladi glumci treba da koriste svaku priliku, ne treba da čekaju samo glavne uloge. Odmah da igraju. U pozorištima van Beograda, igrajte, statirajte, male uloge. U našoj zemlji mladi ljudi bi odmah da budu direktori. Ne možete odmah da budete direktori", ocenio je Đorđević.

Komentari (0)

Kultura