Aktuelno iz kulture

Dokumentarac o Led Cepelinu premijerno na festivalu u Veneciji

Komentari

Autor: Variety/NME

03/08/2021

-

13:43

Dokumentarac o Led Cepelinu premijerno na festivalu u Veneciji
Robert Plant i Džimi Pejdž - Copyright AP/AMY SANCETTA

veličina teksta

Aa Aa

Dokumentarac o legendarnoj grupi Led Cepelin premijerno će biti prikazan na filmskom festivalu u Veneciji. Upravo završen film pod nazivom "Becoming Led Zeppelin" reditelja Bernarda Makmahona biće prikazan van konkurencije, prenosi Variety.

Ovo je prvi put za 50 godina postojanja da su članovi benda učestvovali u dokumentarcu, a reditelj imao neograničen pristup.

profimedia

 

Dokumentarac sadrži intervjue sa Džimijem Pejdžom, Robertom Plantom i Džonom Polom Džounsom, kao i arhivski intervju sa Džonom Bonamom, koji je preminuo 1980. godine.

"Ovo je film za koji niko nije verovao da je moguće snimiti ga. Put ‘Cepelina’ do slave je bio munjevit i nije bio dokumentovan. Kroz intenzivno istraživanje širom sveta i restauraciju vizuelnih i audio arhiva, ova priča napokon može da bude ispričana", rekao je reditelj, a prenosi NME.

Ceo projekat je prvi put najavljen još 2019. godine, ali je tek sada dovršen.

Filmski festival u Veneciji biće održan od 1. do 11. septembra, a za statuu "Zlatnog lava" nadmetaće se, između ostalih, nova ostvarenja Pedra Almodovara, Denija Vilneva, Ridlija Skota i Paola Sorentina.

Upravo će ostvarenje Almodovara "Madres paralelas" (u slobodnom prevodu: "Paralelne majke") otvoriti 78. izdanje tog čuvenog festivala.

Pored Džejmi Li Kertis, "Zlatnog lava" za životno delo primiće i Robert Beninji.

Komentari (0)

Kultura