Aktuelno iz kulture

Glumica Jelena Gavrilović na premijeri filma "Gassed Up" u Londonu: "Lepo je kada se glumi izvan zemlje"

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2024

-

22:23

Glumica Jelena Gavrilović na premijeri filma "Gassed Up" u Londonu: "Lepo je kada se glumi izvan zemlje"
Glumica Jelena Gavrilović na premijeri filma "Gassed Up" u Londonu: "Lepo je kada se glumi izvan zemlje" - Copyright Prinstscreen YouTube/Vertigo Releasing

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Jelena Gavrilović sinoć je prisustvovala londonskoj premijeri filma "Gassed Up" u kom je dobila jednu od važnih uloga. Zajedno sa ekipom filma Jelena je prošetala crvenim tepihom londonskog Picturehouse Central, u kreaciji domaćeg dizajnera Stefana Đokovića.

Film je snimljen u produkciji Amazon Prime Video, a na festivalu BFI London Film Festival osvojio je nagradu publike. 

U pitanju je akcioni triler reditelja Džordža Amponsa, nominovanog za nagradu BAFTA. 

Scenario su napisali Arči Medoks i Taz Skajlar, a pored Jelene Gavrilović glavne uloge tumače Stiven Odubola, Skajlar, pevačica Mej Miler, Heri Pinero i mnogi drugi.

Film "Gassed Up" prikazivaće se od 9. februara u preko 200 bioskopa širom Velike Britanije, a od 29. marta biće dostupan na striming platformi Prime Video.

"Lepo je kada se glumi izvan zemlje, to je velika stvar za naše glumce, na ovaj način se krči put i drugima. Mi imamo veoma talentovane glumce, imamo šta da ponudimo svetu. - Srećna sam što sam deo ovog filma. Izuzetna mi je čast biti u ekipi umetnika koji su nominovani za nagradu Bafta. Drago mi je da je  film imao velikog uspeha na festivalu u Londonu i što će imati bioskopski život pre nego se pojavi na platformama", izjavila je Jelena Gavrilović.

Film prati 20-godišnjeg Eša (Odubola), koji pokušava da zaradi novac za svoju 14-godišnju sestru i pošalje majku na rehabilitaciju, ali biva uhvaćen u lanac organizovanog kriminala koji vodi mladi i harizmatični migrant (Skajlar).

"Gassed Up" su producirali Rupert Preston i Ed Caffrei iz Sunrise Films i duo "Boiling Point" Bart Ruspoli i Hester Ruof iz Ascendant Foks. 

Ostali producenti su dugogodišnji saradnici Stefan Bart i Vard Trouman iz Bromantics-a. 

U kreativnom timu su i direktor fotografije Štefan Čupek ("Guns Akimbo") i montažeri Ričard Ketrid ("Dečak zvani Božić") i Kristofer Dikens ("Milioner iz blata"). Sunrise Films upravlja međunarodnim pravima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura