Aktuelno iz kulture

Bijonse flertuje sa kantri zvukom: Šta sve znamo o novom albumu, najavljenom kao nastavak čuvenog "Renaissance"

Komentari

Autor: Euronews

12/02/2024

-

17:52

Bijonse flertuje sa kantri zvukom: Šta sve znamo o novom albumu, najavljenom kao nastavak čuvenog "Renaissance"
Bijonse flertuje sa kantri zvukom: Šta sve znamo o novom albumu, najavljenom kao nastavak čuvenog "Renaissance" - Copyright Prinstscreen YouTube/Beyoncé

veličina teksta

Aa Aa

Svetska pop zvezda Bijonse je u reklami prikazanoj na Superboul događaju u Las Vegasu potpuno neočekivano najavila novi album, koji će njeni obožavaoci u celosti moći da čuju 29. marta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

"Renaissance – Act II", kako ga nazivaju američki mediji, biće nadahnut kantrijem, a nedugo nakon emitovanja reklame, "Kraljica B" objavila je i dva nova singla - "Texas Hold 'Em" i "16 Carriages" uz vizuelni tizer novog albuma.

Euronews piše šta je ono što do sada znamo o ovom projektu:

Kako će se album zvati?

Iako je tačan naziv i dalje obavijen velom misterije, tizer je naslovljen kao "Act II" (odnosno, "Drugi čin") što sugeriše da je reč o nastavku albuma "Renaissance" iz 2022. 

Ovaj disko i dens album bio je jedan od najslušanijih u 2022. i doneo je Bijonse njen 32. Gremi, što ju je učinilo umetnicom sa najviše priznanja u istoriji te nagrade. 

O kom žanru je eč?

Sudeći po tizeru i dva nova singla, novi album je pod dubokim uticajem kantri muzike i omaž je pevačicinom rodnom Teksasu. 

U videu vidimo Bijonse kako vozi po pustinji, dok na radiju sluša klasike poput "Maybelline" Čaka Berija. 

Zatim, baš kao o u filmu Vima Vendersa "Pariz, Teksas", pevačica prolazi pored grupe muškaraca koji gledaju u veliki bilbord na kom je njena slika uz reči: "Texas! Hold ’Em". 

Kantri tema je akcentovana i u "artwork" videima uz objavljene singlove, a pevačica se na nedavno održanoj dodeli Gremi nagrada pojavila sa džinovskim kaubojskim šeširom.

Da li je Bijonse i ranije snimala kantri muziku?

Poznavaoci dela pop zvezde već su imali priliku da je čuju u ovom žanru i to na albumu "Lemonade" u pesmi "Daddy Lessons". 

Bijonse je kasnije zajedno sa kantri grupom The Chicks nastupila na dodeli Kantri nagrada, a to izvođenje i publika i kritičari dočekali su komplimentima. 

Nakon te saradnje, zajedno su takođe snimili obradu pesme "Daddy Lessons" kao zvanični singl.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura