Aktuelno iz kulture

Nataši Ninković uručena počasna nagrada u Trebinju: Nije mi bilo pravo kad sam videla da Glogovac ima "Zlatni platan", ali evo dočekala sam

Komentari

Autor: TrebinjeLive

04/08/2021

-

11:56

Nataši Ninković uručena počasna nagrada u Trebinju: Nije mi bilo pravo kad sam videla da Glogovac ima "Zlatni platan", ali evo dočekala sam
Nataša Ninković - Copyright Trebinje film festival/Jovan Vidaković

veličina teksta

Aa Aa

Deveti Festival mediteranskog i evropskog filma "Trebinje 2021" uz slogan "Pod svetlom mesečeve reke" otvoren je na obali reke Trebišnjice u Starom gradu, gde je uručena nagrada za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu "Zlatni platan" Nataši Ninković.

Priznata glumica nije krila da joj je upravo ta nagrada postala najdraža u bogatoj katijeri, budući da je rođena i odrasla u Trebinju.

"Sve dok ne dobijete potvrdu od svog grada da vredite, džaba vam je. Ja sam večeras tu potvrdu dobila", kazala je Ninković primajući priznanje iz ruku gradonačelnika Mirka Ćurića, prenosi portal TrebinjeLive.

Ninković se prisetila i kako je u Trebinju dobila i prvu nagradu u životu, "Zlatnu masku" na Festivalu dramskih amatera Jugoslavije, osamdesetih godina prošlog veka, ali da je "Zlatni platan" poželela onog trenutka kad je tu nagradu prvi put videla kod Nebojše Glogovca (1969-2018), takođe rođenog Trebinjca i velikog prijatelja i kolege.

"Kada sam na centralnom mestu u njegovoj vitrini koja je bila prepuna filmskih i pozorišnih nagrada videla da on ima "Zlatni platan", nije mi bilo pravo. Prvi put sam bila ljubomorna na njega jer sam nekako mislila da ta nagrada pripada meni. I evo - dočekala sam je", istakla je glumica, ispraćena burnim aplauzom svojih sugrađana.

Trebinje film festival/Jovan Vidaković

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je, prenosi portal TrebinjeLive, da za organizovanje jednog ovakvog fetivala treba dosta truda, vremena i energije, ali i vizije i kreativnosti da se sve zamišljeno pretvori u delo.

"Gradu Trebinju je čast i privilegija što može da podrži jedan ovakav festival", istakao je Ćurić, izražavajući zahvalnost organizatoru Peđi Milojeviću koji sa svojim timom ljudi svake godine dodatno unapređuje ovaj događaj i sa istim žarom kao na samom početku radi na njegovoj pripremi.

Projekcijom filma "Četiri priče" autora Dragana Rajića iz Trebinja zvanično je startovao program, u okviru kog će do 8. avgusta biti prikazano 26 ostvarenja.

Filmovi se prikazuju na letnjoj sceni Doma mladih, kao i u Kulturnom centru, na terasi hotela "Leotar" i u dvorištvu Muzeja Hercegovine. U subotu, 7. avgusta, "Zlatni platan" će biti dodeljen drugom laureatu ove nagrade, Svetozaru Cvetkoviću, na svečanosti u Kulturnom centru.

Komentari (0)

Kultura