Aktuelno iz kulture

Posle Aleka Boldvina i oružarka pred sudom zbog smrti Haline Hačins: Hana Gutjerez Rid osumnjičena za ubistvo iz nehata

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

09:08

Posle Aleka Boldvina i oružarka pred sudom zbog smrti Haline Hačins: Hana Gutjerez Rid osumnjičena za ubistvo iz nehata
Posle Aleka Boldvina i oružarka pred sudom zbog smrti Haline Hačins: Hana Gutjerez Rid osumnjičena za ubistvo iz nehata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pred sudom u Santa Feu danas će svedočiti Hana Gutjerez Rid, koja je bila oružarka na snimanju vestern filma "Rust" 2021. godine, tokom kojeg je nastradala direktorka fotografije Halina Hačins.

Tužioci tvrde da optužena nije na adekvatan način proverila da li su svi meci na setu filma ćorci, odnosno da u sebi nemaju bojevu municiju. Takođe tvrde da je u to vreme bila mamurna, iako advokati odbrane to poriču. Naime, postoje indicije da je Gutjeres Rid nekome dala kesicu kokaina, nakon što je bila ispitana o pucnjavi i da je to uradila, kako bi sakrila da je koristila narkotik tokom snimanja. 

Gutjerez Rid se tereti za ubistvo iz nehata, uz optužbe da je manipulisala dokazima, odnosno jer je odbila da pruži više informacija o oružju nadležnima. Ona se izjasnila da nije kriva, prenosi BBC.

Nije utvrđeno kako se bojeva municija našla u pištolju, a ako Gutjerez Rid bude osuđena, služiće zatvorsku kaznu do tri godine.

Gutjerez Rid je prošle nedelje tražila da se optužbe protiv nje odbace, međutim sudija je odlučio da se suđenje nastavi. Boldvin se tereti za ubistvo iz nehata i on se izjasnio da nije kriv.

Ipak, sud u Novom Meksiku je 19. januara, ponovo pokrenuo krivični postupak protiv njega, više od dve godine od incidenta, a devet meseci nakon što je prvostepeno optužen za smrt Hačins.

Prethodne optužbe protiv njega odbačene su prošlog aprila kada su tužioci u Novom Meksiku rekli da su izašle na videlo nove informacije koje zahtevaju dalju istragu i nakon što su tužioci rekli da su se pojavili novi dokazi iz forenzičkih testova o oružju korišćenom u pucnjavi.

Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv i u njegovom slučaju nije zakazan datum suđenja, a prema zakonima u Novom Meksiku, ukoliko bude osuđen za ubistvo iz nehata mogao bi da dobije do 18 meseci zatvora.

Do tragedije je došlo u oktobru 2021. godine kada je Boldvin vežbao potezanje pištolja. Nakon što je izvukao oružje iz futrole i usmerio ga ka kameri, iz njega je ispaljen metak koji je usmrtio Halinu Hačins. Glumac tvrdi da nije držao prst na obaraču, kao i da nije znao da su u pištolju pravi meci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura