Aktuelno iz kulture

Odvojeno 2,3 miliona evra za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

13:13

Odvojeno 2,3 miliona evra za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta
Odvojeno 2,3 miliona evra za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, donela zaključak o opredeljivanju 2,3 miliona evra dodatnih sredstava za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), objavljeno je danas na Instagramu Ministarstva.

"Pored ranije opredeljenih 1,6 miliona evra, do sada je ukupno izdvojeno skoro četiri miliona evra za potpunu sanaciju i rekonstrukciju zgrade JDP-a, koja podrazumeva sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišnih sala i zamenu stolica, mehanizama scenske tehnike i liftova", istaknuto je u objavi Ministarstva kulture. 

Kako je navedeno, "planirani radovi su u toku, s tim da se vodi računa da se pozorišna sezona i izvođenje predstava odvija po planu".

Iz Ministarstva su dodali da je "ovim sredstvima iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope planirana i izrada projekta za izvođenje za novu scenu 'Bojan Stupica', a rad na ovom objektu započeće nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije".

"Na ovaj način se nastavlja sa ulaganjima u kulturu i obnovu ustanova kulture od strane Ministarstva kulture i Vlade Srbije", ističe Ministarstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura