Aktuelno iz kulture

Oni su konkurencija Teya Dori: Objavljeno svih 37 pesama koje će se takmičiti ove godine na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/03/2024

-

10:48

Oni su konkurencija Teya Dori: Objavljeno svih 37 pesama koje će se takmičiti ove godine na Evroviziji
Oni su konkurencija Teya Dori: Objavljeno svih 37 pesama koje će se takmičiti ove godine na Evroviziji - Copyright Prinskrin/Youtube/Eurovision Song Contest

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je danas i Azerbejdžan objavio pesmu koja će tu zemlju predstavljati na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, konačno je poznato svih 37 pesama koje ćemo u maju čuti u Malmeu. Azerbejžan je takođe još jedna zemlja koja će ove godine pevati na maternjem jeziku, pa je tako spisak država koje pevaju na svom jeziku još jednom proširen.

Kada je reč o kladionicama, one i dalje najveće šanse za pobedu daju hrvatskom predstavniku Bejbi Lazanji i pesmi "Rim Tim Tagi Dim", dok je odmah iza Hrvatske Ukrajina sa pesmom "Teresa & Maria". 

U prvih deset kada je reč o šansama za pobedu nalaze se i Italija, Švajcarska, Belgija, Holandija, Grčka, Izrael, Švedska i Francuska. Mnoge od ovih zemalja, međutim, objavile su samo spot za pesmu, pa tako nije poznato kako će izgledati sam nastup od koga potom mnogo zavisi i rezultat samog glasanja.

Kada je reč o Srbiji, kao što je već poznato, našu zemlju na ovogodišnjem takmičenju predstavlja Teya Dora sa pesmom "Ramonda", a na kladionicama je trenutno ona na 21. mestu. Spisak pesama ispod je zapravo i trenutni redosled na kladionicama.

Hrvatska

Ukrajina

Italija

Švajcarska

Belgija

Holandija

Grčka

Izrael

Švedska

Francuska

Austrija

Litvanija

Ujedinjeno Kraljevstvo

Gruzija

Norveška

Jermenija

Azerbejdžan

Irska

Island

Finska

Srbija

Albanija

Estonija

Kipar

Australija

Slovenija

Danska

Španija

Poljska

Portugal

Nemačka

Letonija

Malta

Luksemburg

Češka

Moldavija

San Marino

Komentari (0)

Kultura