Aktuelno iz kulture

Ivana Vuković: Snimanje filma "Za danas toliko" je bilo kao jedan od najlepših raspusta

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2024

-

11:13

Ivana Vuković: Snimanje filma "Za danas toliko" je bilo kao jedan od najlepših raspusta
Ivana Vuković: Snimanje filma "Za danas toliko" je bilo kao jedan od najlepših raspusta - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ivana Vuković dobila je nagradu za najbolju glumicu na proteklom Festu i to za ulogu u filmu "Za danas toliko" Marka Đorđevića.

Vuković je rekla da u ulozi Višnje Šarenac ništa nije bilo zahtevno, a snimanje filma tokom 35 vrućih dana je zapamtila kao "jedan od najlepših letnjih raspusta, gde dođu svi prijatelji".

Prema njenim rečima, sve je počelo idejom reditelja i scenariste, koja je potom razrađivana kroz višemesečne razgovore, da bi se došlo do priče o porodici Šarenac.

"U ulogu Višnje ušli su najlepši i bolji delovi mene", rekla je glumica, dodavši da je snimanje "stvarno bilo uživanje", i da je bilo čarobno.

Upitana šta misli da je odredilo žiri Festa da je nagradi, Vuković je odgovorila da u to ne može da ulazi, jer u prvom redu nikad nije žirirala. 

"Ne znam kako s te strane to izgleda, ali znam da razne stvari mogu da presude. Beskrajno sam zahvalna na toj nagradi", rekla je Vuković, dodavši da smatra da je deli sa ekipom filma.

Film "Za danas toliko" je Vuković omogućio neku vrstu empatije, a nakon iskustva gledanja sa publikom FEST-a osetila je kao da je nešto podelila sa drugima.

Vuković se prisetila prethodnog filma sa Đorđevićem "Moj jutarnji smeh", koji je "potpuno iz drugog mesta, jako anksiozan, skučen".

Iako je "Moj jutarnji smeh" bio duhovit, Vuković je primetila da je "bilo jako teško snimiti taj film", pa je Đorđević predložio da naredni bude nešto u čijem nastajanju će uživati. 

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

"I tako je krenulo. Očigledno imamo isti ukus. Ja sam i na tome zahvalna, što imam takve ljude oko sebe. Onda, naravno, prigrlim to s radošću i samo smo krenuli u to. Više nije bilo pitanja da se preispituje da li to treba tako ili ne", navela je glumica.

Kada je sela među publiku da prvi put pogleda "Za danas toliko", Vuković se prepustila trenutku i osećala se kao da nije učestvovala u filmu, primetivši da se sa njim dogodilo više nego što su očekivali. 

Upitana šta gledaoci mogu pronaći u "Za danas toliko", Vuković je da ne može da racionalizuje zašto je taj film ljudima toliko potreban, ali da misli da je "kao zagrljaj".

Govoreći o svojoj dosadašnjoj karijeri, Vuković je priznala da je imala veliku sreću da se nađe među pravim ljudima, kao što je Jasna Đuričić, kod koje je studirala glumu.

Prema njenim rečima, bitan je splet okolnosti, ali i bavljenje sadašnjim trenutkom, za svakog ko želi da se bavi poslom kao što je gluma.

"Jer taj sadašnji trenutak je zapravo ključ koji otključava vrata. Nema pre, nema posle. Samo sada. Tako se dogodilo i s ovim filmom. Samo sada i šta je u ovom trenutku", zaključila je glumica.

Komentari (0)

Kultura