Aktuelno iz kulture

Reditelj Gordan Matić: Treća sezona "Kalkanskih krugova" je najbolja do sada

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2024

-

11:24

Reditelj Gordan Matić: Treća sezona "Kalkanskih krugova" je najbolja do sada
Reditelj Gordan Matić: Treća sezona "Kalkanskih krugova" je najbolja do sada - Copyright Firefly Productions

veličina teksta

Aa Aa

Prve epizode treće sezone serije "Kalkanski krugovi" premijerno su prikazane proteklog vikenda na Superstar TV.

Kako u sinopsisu stoji, u novoj sezoni u Dol stiže moćni Miroslav Spasić i okuplja grupu istomišljenika sa kojima želi da prisvoji Zabran i iskoristi njegove moći. Miona se udružuje sa Veliborom i ostalim stanovnicima kako bi zaštitila magični prostor Dola od dosad najotrovnije pretnje po njegov opstanak. Misteriozna pogibija preduzetnice pokreće lavinu novih pitanja na koja svi traže dogovor.

Za to vreme tajna očinstva malog Gavrila se otkriva, što će dovesti u sukob dve porodice, a Stefana i Milanku staviti pred životni izbor. I ostali odnosi dolaze do svog razrešenja. Vera mora da se odluči da li želi da se vrati svojoj prvoj ljubavi ili će konačno okrenuti list. Miona će pronaći novu ljubav ali i najveće životno iskušenje. Velibor i Dara konačno uspevaju da nađu zajednički jezik. I mada je borba protiv Spasića uspešna, Velibor veruje da je Zabran još uvek nezaštićen, te da kao takav može ponovo privući nekog ko bi želeo da ga iskoristi… Magdalena je očigledno bila pogrešno izabrana čuvarka, tako da je sad vreme da se pronađe ona prava, koja će biti naslednica mitske Baba Gube.

Tanjug/Jadranka Ilić

Gordan Matić

Reditelj popularne serije Gordan Matić ocenjuje da serija privlači odličnim scenariom i glumačkom ekipom koja je uspela da stvori empatiju kod gledalaca, "koji možda  imaju iste probleme, izazove, koji se svako jutro sreću sa stvarima koje ih gone napred".

Veći deo glumačke podele koreditelj Milan Karadžić je napravio još u prvoj sezoni, dok likovi koji su se pojavili u drugoj ili dolaze sada u trećoj sezoni donose određenu svežinu.

"Sarađivali smo sa Đorđem Milosavljevićem dok je radio scenario, naročito za treću sezonu, u tome ko bi mogao da tumači uloge. Tako da smo uspeli da pronađemo baš adekvatne nove likove koji se pojavljuju", naveo je reditelj.

Matić je dodao da su u sve tri sezone glumci većinom dobili namenske uloge, odnosno pisane su baš za njih.

"Zaista stojim iza ovih reči da je ovo po meni scenaristički najbolja sezona. Siguran sam da je i glumački i rediteljski najbolja sezona do sad. Mislim da smo podigli sa ovom trećom sezonom i sebi zadali za buduće projekte letvicu prilično visoko", ocenio je Matić.

Prema njegovim rečima, u nastavku "Kalkanskih krugova" ima neočekivanih obrta, odnosno u svakoj epizodi će se desiti dosta toga neočekivanog.

"Uspeli smo da zaokružimo da svaka epizoda ima dosta obrta i da junaci, koji imaju svoje motive na početku, promene svoje stavove na kraju same epizode", otkrio je Matić.

Nove epizode prikazuju se vikendom na Superstar TV od 21h.

Komentari (0)

Kultura