Aktuelno iz kulture

Snima se nastavak filma "Distrikt 9": Drugi deo naučnofantastične alegorije je u fazi pisanja

Komentari

Autor: NME

08/08/2021

-

20:16

Snima se nastavak filma "Distrikt 9": Drugi deo naučnofantastične alegorije je u fazi pisanja
Snima se nastavak filma "Distrikt 9": Drugi deo naučnofantastične alegorije je u fazi pisanja - Copyright Prinstscreen YouTube/ Sony Pictures Entertainment

veličina teksta

Aa Aa

Snima se nastavak filma "Distrikt 9", velikog hita iz 2009. godine, potvrdio je reditelj Nil Blamkamp.

On potpisuje scenario zajedno sa Terijem Tačelom i glumcem Šarltom Koplijem, koji je glumio u prošlom ostvarenju.

U novom intervjuu za NME, reditelj je rekao nešto više o ovom nastavku.

"Trenutno je u poodmakloj fazi pisanja. Celu deceniju nije delovalo da postoji dobar razlog da pravimo nastavak. Nije delovalo da postoji opravdan razlog da se vratimo tom svetu na način kojim bismo zaista nešto rekli. Moje iskustvo odrastanja u Južnoafričkoj Republici opisano je u "Distriktu 9" i tome je bio kraj", rekao je reditelj. 

Međutim, promenio je mišljenje pre dve godine, kada je gledao "jedan poznat" dokumentarac.

"Učinio je da shvatim zašto bi taj nastavak trebalo da ima razlog postojanja. Iste sekunde kada je to kliknulo, počeo sam da radim", rekao je Blomkamp.

Inače, "Distrikt 9" je bio nominovan za Oskara za najbolji adaptirani scenario, koji su potpisivali Blomkamp i Tačel, kao i nominacije za najbolji film, najbolje vizuelne efekte i najbolju montažu. Film je zaradio više od 210 miliona dolara širom sveta.

"Želim da se vraim tom svetu i ispričam ostatak priče o Vikusu i Kristoferu. Problem je trenutno taj što imam mnoge druge projekte i ideje, na kojima takođe želim da radim i završim ih, a razlog zbog kog želim da napravim Distrikt 10 mora da bude vrlo jasan. Prvi film je bio tako eksplicitno zasnovan na stvarnim temama iz Južnoafričke Republike, koje su me pogađale tokom odrastanja, da moramo da osiguramo da to u sledećem filmu ne bude zaboravljeno", rekao je on.

Blomkamp trenutno promoviše svoj novi horor "Demonic" koji će početi da se prikazuje u bioskopima od 20. avgusta.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura