Aktuelno iz kulture

Luka Rajić novim singlom najavljuje svoj prvi album "Deca novog milenijuma"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2024

-

16:57

Luka Rajić novim singlom najavljuje svoj prvi album "Deca novog milenijuma"
Igor Rajić, Emilija Terzić, Luka Rajić/Promo - Copyright Igor Rajić, Emilija Terzić, Luka Rajić/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Perspektivni pop kantautor i izvođač Luka Rajić najavljuje svoj debitantski album "Deca novog milenijuma" upravo objavljenim singlom "Slobodan pad". Reč je o jednoj od uvodnih pesama predstojećeg albuma, koji 6. septembra izdaje Universal Music Srbija.

Pesma "Slobodan pad" je dostupna na svim platformama, a prati je i spot koji dočarava njen motiv – priču o samospoznaji emotivnih zidova i tihoj veri u ljubav. 

Album "Deca novog milenijuma" predstavlja jednu vrstu dnevnika 20-ih godina, kojim Luka Rajić poručuje da su među nama generacije "budne, žedne, pune snova", spremne da preispitaju status quo i ujedno ustremljene na to da donesu slobodu sebi i drugima.

"Svaka pesma je sačuvana uspomena iz vremena u kom je nastala i emocije odakle je potekla. Dok pišem, moja namera je da zaustavim trenutak u sebi i iznedrim iskru pesme koju želim da pretočim u univerzum gde to ponovo doživljavam. Tako nastaje sva moja muzika, pa i prvi album. ‘Deca novog milenijuma’ je kolekcija reči, zvukova i slika koje su ogledalo mene, ali i svih drugih koji prolaze kroz rolerkoster iskustva 20-ih godina. Ja se svakim usponom i padom sve više oslobađam, a taj odraz želim da vide svi koji će slušati ove pesme", ističe Luka Rajić.

Luka Rajić debitantskim albumom donosi pesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prihvatanju sopstvene autentičnosti. Za audioprodukciju novog albuma sarađivao je sa svojim bratom, producentom u usponu Igorem Rajićem, kao i sa A.N.D.R, producentom i multi-instrumentalistom školovanom na američkom Berkliju, koji je 2023. nagrađen priznanjem "Najbolji novi izvođač", koji dodeljuje RUNDA (Regionalno Udruženje Nezavisnih Diskografa).

Album "Deca novog milenijuma" možete sačuvati putem svoje izabrane streaming platforme ovde. Ovom izdanju prethode četiri singla i EP "Ludim od kluba", kao i saradnje sa značajnim imenima nove generacije, poput A.N.D.R, Pocket Palme i Jymenik.

Njegov rad, talenat i posvećenost prepoznala je i potvrdila prestižna svetska diskografska kuća Universal Music, za koju je izdao dva singla – "Časna reč" i "Slobodan pad", a za koju će biti izdat i predstojeći album.

"Luka Rajić je među izvođačima koji su neophodni regionalnoj muzičkoj sceni – autentičan muški vokal, muzikalno i produkcijski razigran muzičar, kreativac istančanog identiteta koji je na putu da zakorači snažno u promenu mejnstrim zvučne slike Srbije i okolnih zemalja", istakli su predstavnici izdavačke kuće Universal Music.

Komentari (0)

Kultura