Aktuelno iz kulture

"Priča o Kamoni": Kineska gejming kompanija sa srpskim filmadžijama lansira seriju zasnovanu na igri "Arena Breakout"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/04/2024

-

13:02

"Priča o Kamoni": Kineska gejming kompanija sa srpskim filmadžijama lansira seriju zasnovanu na igri "Arena Breakout"
"Priča o Kamoni": Kineska gejming kompanija sa srpskim filmadžijama lansira seriju zasnovanu na igri "Arena Breakout" - Copyright Promo/Mama Production

veličina teksta

Aa Aa

"Priča o Kamoni", serija zasnovana na akcionoj igri, "Arena Breakout", koja broji više od stotinu miliona registrovanih igrača širom sveta, uskoro će naći svoj put do malih ekrana. Reč je o projektu koji se razvija u saradnji "MoreFun Studio" studija za video-igre koji posluje u okviru kompanije Tencent, vodećeg kineskog gejming giganta i "Mama Production", filmske producentske kompanije iz Srbije.

Stvaranje igrane serije koja oslikava sirovi realizam ovako intenzivne pucačke igre predstavlja ozbiljan izazov za obe kompanije, ali Ivana Dimitrijević, vlasnica Mama Production kompanije, veruje da su ih specifične veštine i sjajan spisak dosadašnjih projekata u oblasti gejming sadržaja preporučili za ovaj posao.

Promo/Mama Production

 

"Ova saradnja je produbila naše razumevanje kineske gejming scene, ali je pružila i dragoceno iskustvo za obe strane. Prezadovoljna sam što je srpska ekspertiza doprinela ovako revolucionarnom projektu i radujem se novim prilikama za buduću međunarodnu saradnju", rekla je Dimitrijević, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Na setu svakog dana više od sto ljudi

Celokupan proces razvoja ideje, kastinga i produkcije trajao je skoro tri meseca, dok se snimanje odvijalo na više lokacija, poput nekadašnje BIP pivare u Beogradu i naselja Ivanovo. Na setu je svakodnevno učestvovalo preko 100 ljudi.

Kako bi osigurala najviše profesionalne standarde, Mama Production je za glavnu ulogu angažovala slovenačkog glumca Andreja Lenarta, čuvenog po ulogama u holivudskim blokbasterima "Kingsman: Tajna Služba" (IMDb ocena 7,7) i "Star Wars: Epizoda VII - Buđenje Sile" (IMDb ocena 7,8). Produkcija je takođe angažovala i lokalne profesionalce i savetnike za taktiku, kao i eksperte za oružje. Iskusni profesionalci su dali smernice i doprineli da scene borbe i rukovanja oružjem budu što realističnije. Posebna pažnja posvećena je stvaranju vrhunskog filmskog doživljaja, vodeći računa o verodostojnosti i realizmu glumačkih reakcija, kada je reč o akcionim, borbenim scenama.

Promo/Mama Production

 

"Partnerstvo sa Mama Production predstavlja uzbudljiv korak napred u našim nastojanjima da stvaramo angažovan sadržaj za globalnu publiku. Ponosni smo na prvo ovakvo međunarodno partnerstvo i verujemo da ono predstavlja pozitivan presedan za buduće saradnje u gejming industriji", istakao je Džek, kreativni direktor Tencent More Fun studija.

Igrana serija "Priča o Kamoni", proizvedena u Srbiji, premijerno će se prikazati širom sveta u maju ove godine.

Komentari (0)

Kultura