Aktuelno iz kulture

Sopran Sara Kržalić: San svakog solo pevača je koncert u Gvarnerijusu

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

11:05

Sopran Sara Kržalić: San svakog solo pevača je koncert u Gvarnerijusu
Sopran Sara Kržalić: San svakog solo pevača je koncert u Gvarnerijusu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Sopran Sara Kržalić održaće solistički koncert večeras (20:00) u Ustanovi kulture "Gvarnerijus", što je kako kaže, "san svakog solo pevača".

"Koncert će biti podeljen u par celina. Biće ruskih autora kao što su Čajkovski i Rahmanjinov, imamo malo 20. veka, naravno naših kompozitora, i par arija", najavila je Kržalić.

Prema njenim rečima, gosti na koncerut će biti Hristina i Arsenije Stanković, kolege sa klase profesorke Olivere Jovanović u muzičkoj školi "Stanković", kao i Marija Trpkov.

"Pevaće duete sa mnom, a imaće i svoj solo. Moram da napomenem moju dobru drugaricu Jovanu Uzunović koja će svirati klavir", rekla je umetnica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kržalić je rekla da se za opersko pevanje odlučila slučajno, pošto je njena početna ideja bila džez pevanje, ali su bile propozicije da se prvo mora završiti dve godine solo pevanja.

"Toliko sam zavolela opersko pevanje da sam ostala tu", istakla je Kržalić.

Govoreći o željama, Kržalić je priznala da svi pevači maštaju o velikim scenama kod nas, ali i u inostranstvu, gde bi inače volela da nastavi pevačko školovanje.

Kržalić je rekla da bi od pevača koje voli izdvojila Amerikanku španskog porekla Liset Oropesu koja je "neprikosnoveni koloraturni sopran".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura