Aktuelno iz kulture

Grejslend (još) nije za licitaciju: Sudija u Tenesiju blokirao aukcijsku prodaju nekadašnjeg doma Elvisa Prislija

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2024

-

19:52

Grejslend (još) nije za licitaciju: Sudija u Tenesiju blokirao aukcijsku prodaju nekadašnjeg doma Elvisa Prislija
Grejslend (još) nije za licitaciju: Sudija u Tenesiju blokirao aukcijsku prodaju nekadašnjeg doma Elvisa Prislija - Copyright AP Photo/Brandon Dill, File

veličina teksta

Aa Aa

Sudija u Tenesiju blokirao je danas aukcijsku prodaju Grejslenda, nekadašnjeg doma Elvisa Prislija, koju je inicirala kompanija Nausani, koja je tvrdila da njegovo imanje nije otplatilo zajam za koji je zalog bila imovina. 

Kancelar okruga Šelbi Džo Dae Dženkins izdao je privremenu zabranu protiv predložene aukcije koja je zakazana za sutra, preneo je AP.

Dženkinsova zabrana u suštini zadržava na snazi prethodnu zabranu prilaska koju je izdao nakon što je Prislijeva unuka Rajli Kijo podnela tužbu da se izbori sa, kako je rekla, lažnom tvrdnjom.

U javnom obaveštenju o prodaji imanja od 526 ari u Memfisu objavljenom ranije u maju navodi se da Promenejd trast, koji kontroliše muzej Grejslend, duguje 3,8 miliona dolara nakon što nije vratio zajam iz 2018. godine.

Kijo je nasledila vlasništvo nad kućom nakon smrti njene majke, Lize Mari Prisli, prošle godine.   

Nausani investments i Prajvat lending su naveli da je Liza Mari Prisli koristila Grejslend kao zalog za zajam, prema obaveštenju o prodaji imovine.

Kijo je, u ime Promenejd trasta, u svojoj tužbi navela da je Nausani predstavila lažne dokumente u vezi sa zajmom u septembru 2023. godine.

Grejslend je otvoren kao muzej i turistička atrakcija 1982. godine kao počast Elvisu Prisliju, pevaču i glumcu koji je umro u avgustu 1977. u 42. godini. 

Svake godine privlači stotine hiljada posetilaca. 

Veliki zabavni kompleks na temu Prislija preko puta muzeja je u vlasništvu kompanije Elvis Prisli enerprajsis.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura